Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

To mój 1 post na tym forum i zarazem nie ostatni :)

Mam do was pytanie - kupiłem sobie bmw e34 wlasnie tylko trzeba w niej zrobić wydech i mam silnik m20b25 i tu mam do was pytanie: Będzie pasować do niej wydech od m50b25? Wiem że kolektor może sie róznić ale pozatym nie wydaje mi sie że wydech powinien sie różnić.

Pozdrawiam

Troche przekalibrowałem tytuł dla potomnych :wink: Nowy jesteś warto poczytać jak to się produkuje na forum. POzdr

Opublikowano
mi kedys przyslali koncowy z m20b25 zamiast z m50b25 i w m20 do tlumika wchodzi jedna rura a w m50 dwie, wiec nie bedzie pasowac (ale mozna przerobic)
Opublikowano
Wydech w 2.0 od 2.5 różni się tym że środkowy tłumik ma 2 wejścia i jedno wyjście a w 2.5 są 2 rury do końca da się zamienić wydechy ale 2.5 na wydechu od 2.0 będzie się dławił.Jaka jest różnica miedzy m20 a m50 dokładnie nie wiem wiec nie wiem czy miedzy tymi silnikami da się je zamienić ale w m50 jak m20 2.5 ma 2 rury przez cały wydech a 2.0 ma od środkowego tłumika jedną.Ewentualnie trzeba będzie coś lekko pomodzić ale powinno chulac bez zarzutu.
Opublikowano
jeśli założysz środkowy i końcowy razem połączone ze sobą to będzie pasowało. m20b25 m mniejszą srednicę rur niż m50b25. Jakieś 8lat temu były dostępne tylko kpl m20b25, które polscy producenci pisali, że są też do m50b25. Wtedy tylko polski FERROZ robił do m50b25 tłumiki.