Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam E-36 320i Coupe '92, kupilem niedawno i zauwazylem, ze prawa wycieraczka (a wlasciwie jej ramie) dotyka klapy silnika. Na klapie w tym miejscu jest (wyszlifowane do golej blachy). Czy przykrecanie ramion ma jakas regulacje?
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Nie ma zadnej regulacji, wytarły sie tuleje i raczej klops. Nie wiem - ale chyba nie ma tego w częściach zamiennych tyko cały mechanizm do wymiany.

Sprawdż w ETK:

www.realoem.com

Witamy na naszym forum :cool2:

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
Może kiedyś ramię było ściągane i po prostu trzeba je ściągnąć i wcisnąć na wieloklin w odpowiedniej pozycji.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
Po ogledzinach wydaje mi sie ze pracuja cicho, szybkie sa moze to zle ustawienie na wieloklinie. Czy ktos powie mi jak to ustawic w spoczynku (moze jakas fotka albo rysunek prawidlowego ustawienia) please...
Opublikowano
zobacz jak masz ustawiona wycieraczke,odkrec,przeluz o pare "zabków" wyzej,zakrec i zapomnij o problemie...a i zrob zapraweczke na masce...
Opublikowano
Obserwując inne E36 to wytarcie tulejki mechanizmu wycieraczek od strony pasażera jest chyba standartem. Sprawdź i porównaj luzy osi lewej i prawej wycieraczki i będziesz miał jasność a przestawianie na wieloklinie i tak nic nie pomoże a każde otwarcie maski silnika będzie Ci niszczyło lakier na krawędzi maski.