Skocz do zawartości

Wzroslo spalanie 530d automat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak stoisz a auto jest odpalone, czyli paliwo jest spalane, to logiczne, że średnie zużycie Ci wzrasta, bo jest obliczane na podstawie przejechanego dystansu i spalonego paliwa. Dystans nie rośnie a paliwo jest spalane, więc średnia idzie w górę. :)
Opublikowano
  • Autor
bo teraz pokazuje mi 16 litrow jak wczoraj skasowalem jak to jest po 100 kilometrach on wyliczy srednia i pokaze jakie jest spalanie z przejechaniu 100 kilometrow??
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Po co 100 km? Auto sobie liczy z dystansu jaki pokonałeś. Miałeś matematykę w szkole? :)
Opublikowano
  • Autor
Jestem po wymianę termostatów auto grzeje sie dosyc szybko do 90 stopni ale dziwi mnie to ze jak dodam wiecej gazu tak do 3500tys obrotów to temperatura spada o dwa stopnie i jak odpuszczę to normalnie się dogrzewa nie wiem czy to jest normalne??
Opublikowano
To nie jest normalne. Raczej powinna pójść o 2 stopie do góry :D . Odpowietrz dobrze układ.
Opublikowano
  • Autor
w jaki spodob go odpowietrzyc? chodzi o termostat egr?? i przy ilu stopniach go odpowietrzac? bo do 90 stopni on sie dogrzewa po 4 minutach
Opublikowano
Spadek temperatury o około 2C przy nagłym wzroście obrotów (mowa o automacie lub manualu przy redukcji) jest jak najbardziej normalne. Miałem tak przy oryginalnych nie do końca sprawnych termostatach, po wymianie ich też tak się dzieje.
Opublikowano
  • Autor
czyli nie ruszac nic nie odpowietrzać go bo z tego co widzilem to odpowietrzali ten termostat egr. Auto dosyć szybko sie grzeje w przeciwieństwie do tego co było przed wymiana 60 stopni maks a teraz 90 po 5 minutach jazdy. ale zdziwiło mnie to ze jak dodałem gwałtowniej gazu do 2 stopnie spadly w dol i jak odpuściłem gaz to podskoczyło w gore
Opublikowano
to jest normalne, nie masz co szukać dziury w całym.