Skocz do zawartości

[E36 3xx]Nerki przed i po lifcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chcem sie tylko upewnić czy na prawdę nerki po liftwe nie bd pasowały w miejsce tych przed liftem ?
Opublikowano
Nie będą.
Opublikowano
  • Autor
Bo znalazłem też gdzieś ktoś pisał że nerki spasował i przykleił na klej do atrapy ale moje pytanie czy z pod tych nerek po lifcie nie bd wystawały dziury z miejsc gdzie były nerki przed liftem ? dokładnie mowa o tym http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=5&t=65204 czy to jest prawda że można to tak spasować ?
Opublikowano
  • Autor
a może wie ktoś z was co to są za nerki te czarne w tym filmiki bo bardzo mi sie spodobały i chciał by je do swojej zadoptować nerki z 6.52min
Opublikowano
  • Autor
Ale to są ter czarne co na filmiku ?
Opublikowano
Witam chcem sie tylko upewnić czy na prawdę nerki po liftwe nie bd pasowały w miejsce tych przed liftem ?

Jak poprzednicy napisali, nerki przedliftowe są większe od poliftowych i jak będziesz próbował założyć w miejsce starych nowe to zostanie szpara i to spora, więc lepiej darować sobie takie rzemiosło :P Zresztą nie trzeba fachowca żeby zobaczyć ze poliftowe mają inny kształt i pasować nie będą.

Zasada jest taka: nerki przedliftowe pasują tylko wraz z atrapą przedliftową, analogicznie jest z poliftowymi :)

a może wie ktoś z was co to są za nerki te czarne w tym filmiki bo bardzo mi sie spodobały i chciał by je do swojej zadoptować nerki z 6.52min

Tam na filmiku w 6:52 masz zwykle nerki przedliftowe pomalowane na czarny mat ;) moim zdaniem nie opłaca się kupować nowych matowych z neta... za ta cenę w szczególności :) ja swoje pomalowałem zwykła farbą matową w spray'u jakąś za parę zł i efekt jest identyczny, a wytrzymuję też bezproblemowo mycie myjka, sól itp :)

Zajrzyj do mojego tematu, w ostatnim poście jest zdjęcie już z czarnymi nerkami które sam malowałem.

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Znajomy ma przedlift sedana z Mpakiem i zauważyliśmy, że w porównaniu do mojej nawet Mpak jest inny- w innych miejscach i inaczej jest tłoczona atrapa i zderzak.

To tylko na pierwszy rzut oka jest takie same, rzeczywiście jednak różnice są i to spore.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Niby tak, ale nie pomyślałem, że aż do tego stopnia. Zderzaki są całkowicie inaczej wyprofilowane i tak się zastanawialiśmy czy to inność Coupe, czy to przed liftem to po prostu inna bajka.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Ja mam jakieś chińskie nerki co pasują do przedliftowej, a wyglądają jak polift :)
Opublikowano
  • Autor
Ok tak wieć bardzo dziękuje wszystko już wiem i jeszcze raz dzięki chłopaki za pomoc ;)