Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów.

Nadszedł czas świąteczny, więc się siedzi, i się myśli... I mi, jako posiadaczowi e46 320d przyszła na myśl genialna idea.

Muszę coś zrobić ze swoim samochodem, aby był naprawdę wyjątkowy. Oczywiście dla mnie już taki jest, jednakże chcę po prostu coś zrobić jeszcze lepiej abym i ja się dobrze czuł i on. :D

Myślałem o wielu małych gadżetach typu podświetlana gałka zmiany biegów, jakieś folie na samochód i inne...

Nie wiem czy to dobre pomysły, przynajmniej nie na tą chwilę i nie na dłuższą metę.

http://images62.fotosik.pl/507/c371dbd0f3051255.jpg

Jest to zwykłe, czarne e46.

Oczywiście - dla mnie jest wyjątkowe jak już wspominałem.

Chcę po prostu coś przy nim porobić aby zabić czas i aby samochód był bardziej indywidualny niż zwykły, codzienny, do jazdy, dla rodziny (szczególnie, że nie posiadam rodziny w sensie żona, dzieci...).

Potrzebuję, aby samochód sprawiał mi na tyle frajdy, żebym po powrocie z długiej trasy jeszcze miał ochotę stanąć przy nim i mu np. wymyć wszystkie szyby, wyczyścić tablice rejestracyjną, dywaniki....

:)

I tutaj moje pytanie - macie jakieś propozycje? Pomysły? Co wy zrobiliście, aby wasze Bunie były dla Was wyjątkowe ? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odpuści sobie wiejski tuning o którym piszesz. Chcesz coś zrobić fajnego to dozbieraj pieniędzy trochę i załóż fajne koła, zmień lampy na takie pozbawione pomarańczowego itd itd. W necie masz mnóstwo zdjęć fajnych E46, które wyglądają super, a nie mają w sobie nic z wiejskiego tuningu w stylu podświetlanych klamek, tablic rej., gałek od biegów itd.
Opublikowano
Tak jak koledzy wyżej piszą, odpuściłbym sobie tak zwany wiejski tuning. A jak chcesz coś zrobić przy samochodzie niewielkim kosztem to proponowałbym Ci zadbać o lakier przed zimą czyt. jakiś wosk, na pewno samochód po takim zabiegu będzie wyglądał na duży plus.
Opublikowano

cieszy mnie że usłyszałem w końcu coś sensownego. :)

przyznam, że o zmianie kierunkowskazów myślałem poważnie, nawet myślałem ogólnie o zmianie świateł ale wycofałem się z tego pomysłu bo xenony wychodzą pare tysięcy a jest to całkowicie zbędne.

koła planowo zmieniam na wiosnę, więc mam nadzieję, że dojdzie to do skutku. :) za pozostałe myśli dzięki wielkie, poważnie je przeanalizuje. :)

jakby ktokolwiek z forumowiczów miał jeszcze jakieś pomysły to proszę. :)

Opublikowano

Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to jak już koledzy wspominali i do tego M pakiet. Wg. mnie E46 w pakiecie znacznie zyskuje. Tylko cały a nie przód.

Oczywiście jak kolega fruit wspomniał, lakier. Jak się zadba o czarny to świetnie wygląda.

Opublikowano

Myślałem o wielu małych gadżetach typu podświetlana gałka zmiany biegów, jakieś folie na samochód i inne...

Nie ćpaj, narkotyki zniszcza Twoje zycie. :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zostaw pomarańczaki, bo w połączeniu z czarnym wyglądają dużo lepiej niż białe :wink: koła to podstawa, wg mnie 17 wystarczą a przy tym cena opon jest jeszcze do przełknięcia, poszukaj foteli ss jak nie masz i kierę m-pakietową, różnica będzie ogromna :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

a nie wiecie może skąd zdobędę (i czy pasują) listwy na deske rozdzielcza, drzwi i przy gałce zmiany biegów z 330 ci po lifcie ?

chodzi mi o te co na zdjęciu : http://img02-otomoto.sogastatic.pl/C31717967_7.jpg

ewentualnie, nie wiecie gdzie można podobne kupić tylko już dopasowane? jest jakiś dobry e-sklep? bo na allegro i w sklepach z pierwszej strony google bieda... :(

Opublikowano
kolego"Matthew"-masz ładne auto..dlaczego chcesz coś takiego robić???Auta BMW w naszym kraju właśnie z tego między innymi powodu są zle kojarzone,bo właściciele fundują im "pseudotjuninig".Zdajesz sobie sprawę,że później ciężej będzie Ci to auto sprzedać?Masz kasę to zainwestuj w jej stan,oryginalne alu,dobre części,bieżący serwis a nie coś takiego.Proszę Cię nie rób tego-a jak masz pieniążki to kup może jakąś r6 pod maską w oryginalnym m-pakiecie.To naprawdę dobra przyjacielska rada
Opublikowano
kolego"Matthew"-masz ładne auto..dlaczego chcesz coś takiego robić???Auta BMW w naszym kraju właśnie z tego między innymi powodu są zle kojarzone,bo właściciele fundują im "pseudotjuninig".Zdajesz sobie sprawę,że później ciężej będzie Ci to auto sprzedać?Masz kasę to zainwestuj w jej stan,oryginalne alu,dobre części,bieżący serwis a nie coś takiego.Proszę Cię nie rób tego-a jak masz pieniążki to kup może jakąś r6 pod maską w oryginalnym m-pakiecie.To naprawdę dobra przyjacielska rada

nie do końca miałem na myśli słynny 'wieś tuning'. skoro kupiłem e46 to już jest powód do tego że mam jakiś gust. nigdy nie myślałem o wielkich, brzydkich zderzakach i kołach 20' na stalówkach + 3 wydechach atrapach. spoko. :D chciałem po prostu pobawić się z samochodem. nie na tyle żeby montować spoiler wielkości dwóch pięter, na tyle abym wiedział ile pracy w niego włożyłem żeby wyglądał jak wygląda. koledzy doradzili mi o zadbaniu o lakier - kupiłem dziś wosk polecany mi przez sprzedawce, jutro mam zamiar zająć się tą kwestią.

mam zamiar alu kupować na wiosnę. i oczywiście że oryginalne - jakoś inne mi nie pasują do e46 (przynajmniej mojego). nie chce też wielkich, ale większe. :)

Także spokojnie - nie jestem kolejnym typem człowieka ze wsi, który wybłagał BMW od rodziców po to aby jeździć i szpanować brakiem tłumnika (albo mózgu, jak kto woli).

Kupił byś od kogoś auto pooklejane folią? ja nie, :8)

jeżeli chodzi o folie miałem idee by je okleić - fakt, ale tylko jedną, jedyną folią. jakąś abstrakcyjną, podobną do tej http://www.motonews.pl/autoblog/photos/2011/11/DMC_Lamborghini_Gallardo_3.jpg Miało to być robione tylko na jedną okazję, nie na pare lat. :) odeszłem od tego pomysłu. nie mam paru tysiecy, aby je wyrzucać w błoto na pare dni. ;)

Ja proponuje coś takiego

nie na polskie drogie... niestety..