Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niedawno kupiłem bmw e36 compact. Niestety tylne głośniki ori charczą strasznie. Szukam czegoś w niskiej cenie, byleby tylko grało - nie musi super. Stąd moje pytanie - ma ktoś u siebie jakiś tani zestaw pod radio bez wzmacniacza i może polecić? Ewentualnie jeszcze głośniki przód koło nóg wchodzą w gre.

Zastanawiam się nad takim czymś: http://allegro.pl/glosniki-basowe-tweetery-bmw-3-e36-compact-na-tyl-i3734643606.html.

Zapewne dziadostwo, ale ważne by nie charczało, ma ktoś to?

Pozdrawiam

Opublikowano
jeśli nie zależy ci zeby jakoś konkretnie grało to będziesz zadowolony do zwykłego słuchania muzyki wystarczą ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kiedyś kupiłem głośniki DAX do........nieważne do czego i powiem Ci ze to jest straszne dziadostwo szkoda kasy.

Jak chcesz coś nie drogiego to w cenie 100-150 zł kupisz najtańsze 13 cm Pioniera, Sony, Jbl, Hertz.

Z drugiej strony nie ma sensu kłaść jakiś super głośników w miejsca montażowe przy nogach-tam żaden głośnik nie zagra dobrze.

ec2Wze6.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kup na allegro jakieś nowe nawet nei za drogie głośniki 2,3 drożne - będziesz bardziej zadowolony od tych ori. Zwróć tez uwagę czy na tył nie będzie Ci potrzebna taka specjalna ramka adoptująca głosniki do bmw.
Opublikowano

do tych co podałeś zalecają wzmacniacz

według mnie jezeli to ma grać na samym radiu to moc RMS nie powinna być większa jak 50W { moc nominalna }