Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.Po zebraniu sił :D w końcu zabrałem się za wymianę oleju w skrzyni.Skrzynia manualna.Większość mądrali na forum pisało,ze ATF bo skrzynie Getrag takim się zalewa.Podjechałem więc do mechanika i okazało się,że nalepka na skrzyni jest żółta i zalecany olej to ...MTF,he.Więc małą uwaga do tych co się mądrzą: jak nie jesteście pewni to nie wprowadzajcie w błąd ludzi...Nic się tak na prawdę nie stało ale przezorny zawsze ubezpieczony.Pozdrawiam.

Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to sie tu głośno nie wypowiadaj.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to sie tu głośno nie wypowiadaj.

Dokładnie :cool2:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Te manualne skrzynie Getrag są na ATFie.

Też mam zalany ATF220 Mobila.

Nie wiem czemu niektórym jest tak to ciężko pojąć?--TO SĄ DOKŁADNIE SŁOWA CICHEGO 525 WIĘC NIE WIEM JAK TO INACZEJ ZROZUMIEĆ???JASNO NAPISAŁ,ŻE ATF,HE... :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak ale nie wszystkie.Do skrzyń idą 3 rodzaje olejów.

A odnosiło się to do tego co napisałeś, że ATF to jest tylko do automatów co jest nie prawdą.-do manuali Getraga zalewa się ATF.

Jezeli na skrzyni brak naklejki to odkręca się korek i sprawdza chociażby wizualnie.

Większość skrzyń biegów do silników 2.0, 2.5 i 2.8 zalewana była właśnie ATF.

A to czytałeś? Chyba nie skoro się tak madrzysz.

Zobacz czy masz naklejkę na skrzyni.

Ale u Ciebie prawdopodobnie będzie ATF taki jak do automatów.

ec2Wze6.jpg