Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

Potrzebuję dorobić 2 pestki immo.Mam jeden oryginalny kluczyk i dokupilem jesczcze 2 takie do nacięcia.I o ile z nacięciem problemu nie ma to z dorobieniem pestki już tak.

Nikt nie chce lub nie potrafi tego zrobić, jeden majster zaproponował dezaktywację immobilizera.

Do innych marek dorabiają, a do BMW już nie.

Skąd mam wziąć kod do immo?Przecież nie będę rozbijał jedynego oryginalnego kluczyka.

Przerabiał już ktoś z Was ten problem?

Dzięki za rady :cool2:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

A nie prościej kupić w ASO po winie kluczyk ? Cena za serwisowy około 140zł

Za dorobienie samego transpondera (pestki) 200-250

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiem że prościej.Kurcze, że nie wpadłem na to żeby iść do serwisu :mad2:

Tam za gó.....ny beznadziejny kluczyk chcą kupę pieniędzy.Ja mam centralny w kluczykach(trapezy) i wszystko nimi otworzę,przekręcę stacyjkę tylko nie odpalę-a właśnie o to mi chodzi żeby z tych kluczyków tez odpalać. Mam ofertę od forumowicza który mi dorobi pestki 2 za 150 zł tylko muszę mu wysłać swój EWS.

Jak bym miał dorobić w serwisie to taniej mi wyjdzie kupić EWS z kluczykami i rozwalić je i przełożyć pestki.Ale jednak nie o to chodzi. Chodzi o to żeby ogarnąć to co mam.

Ale dziękuję bardzo za poradę udania się do serwisu.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Życzę powodzenia za 150zł i z samym EWS

Zastanów się co piszesz ?

Chcesz dwie pestki a piszesz , że w serwisie dostaniesz kiepski kluczyk ?? Kupujesz kluczyk i wyciągasz z niego transponder .

W serwisie nie dorabiają kluczyków :mad2: tylko zamawiają po winie z fabryki. Najtańszy kluczyk z transponderem 130-140 bez kombinacji :duh:

Kup sam EWS i pestki na pewno odpalisz samochód :cool2: ktoś zapomniał ci powiedzieć jeszcze o sterowniku a wszystko musi być z jednego oryginalnego kompletu .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przestań się wytrząsać w moim temacie i wysyłać do serwisu.

Nie potrzebuje takich porad.

Wiem co piszę.

EWS jest potrzebny do dorobienia kluczyków bo pestki mają zmienny kod i na podstawie czegoś tam z EWS właśnie dorabia się pestki.

Mam taką ofertę od forumowicza który ma zakład i zajmuje się tym zawodowo. Więc dlaczego to podważasz?

A myślisz, że co serwis wysyła do fabryki i tam leżą kluczyki do mojego auta na półce :nienie: tak samo dorabiają tylko maja do tego już dane i nie potrzebują EWSu.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

W serwisie dorabiają kluczyk :mad2:

Jak na ten temat nie masz pojęcia to nie wypowiadaj się .

Myślisz , że jak do swojego samochodu włożysz EWS i transponder z innego to odpalisz .

ZAPOMNIJ

Znam wielu magików ale pierwszy raz słyszę , że z samego EWS da się dorobić transponder.

Uświadom mnie jakie w serwisie mają dane na temat pestek bo widzę , że bardzo ogarniasz temat

Wiesz co piszesz - ty nie masz pojęcia jak to działa

Na podstawie czegoś tam z EWS dorabia się pestki - BRAWO

Za twoje chamstwo na pewno już ci nic nie doradzę !

Pozdrawiam i Życzę powodzenia z EWS i Pestkami

Opublikowano

akurat przerabialem to w mojej 318tds swego czasu. procedura wygladala tak, ze aby zamowic klucz trzeba bylo udac sie do bmw z dokumentem potwierdzajacym posiadanie auta, potem magik podpinal sie kompem, jak mi wyjasniono, zeby sprawdzic ilosc zakodowanych do auta kluczy, bo mozna zakodowac iles tam, nie pamietam juz ile, i jesli jest ok, u mjie b yly zakodowane 4 klucze i bylo ok, wyslal zamowienie do magazynu bmw i po dwoch tygodniach mialem kluczyk do odebrania. zamawialem bez pilota i kosztowalo mnie to 250 pln plus vat. klucz przyjechal, pan z serwisu wsiadl, odpalil, zgasil, zamknal auto, otworzyl i odpalil jeszcze raz, po czym podal mi reke i zyczyl szerokiej drogi. nie potrzebowal ode mnie nic poza Vin i podlaczeniem kompa. natomiast jak to wyglada na rynku aftermarket to wiem po mojej obecnej e46, bo w serwisie za klucz z pilotem do zamka centralnego powiedzieli mi 680 netto, wiec kupilem uzywany a pestke immo dorobil mi magik - kazal przywiezc modul ews i to mu wystarczylo, wymienil mi w uzywanym kluczu grot i akumulator, wstawil te dorobiona pestke ews, zakodowal pilot do centralnego zamka i za wszystko skasowal 350 pln.

Smiem wiec twierdzic ze cichy jednak ma racje, a kolega adam sie niepotrzebnie napial i krzyczy.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Czekałeś dwa tygodnie bo kluczki są sprowadzane po winie z Monachium .

Nie ma znaczenia nowy czy używany transponder jest tam o ile się nie mylę Philipsa .

Z EWS owszem , jak jest stary transponder .

Ale niech mi nikt nie gada , że podepnie nowy EWS z pestkami i odpali samochód , jest to nie możliwe bo jest potrzebny też sterownik (komplet z innego auta EWS , pestki , sterownik) albo przeprogramowanie starego co kosztuje.

Oczywiście są magicy którzy potrafią wszystko zrobić tylko za ile ?

W przypadku gdzie ma się kluczyk a nie ma pestki to taniej jest kupić oryginalny najtańszy kluczyk w ASO (130-140 tyle kosztuje do e36) i wyciągnąć z niego pestkę .

Kolega cichy pisze o pestkach a potem narzeka , że mu dadzą w ASO gówn... kluczyk za kupę kasy (130zł) No ale tak już bywa na bryczkę stać a na bacik już zabrakło

Kolega Adam ma to w dup.... co kto zrobi , nie krzyczy tylko nie da sobie wciskać kitu !!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powstrzymam się od komentowania wpisów niektórych osób z problemami emocjonalnymi.

Jak ogarnę koledzy ten problem to dam znać :cool2:

Na razie muszę auto poskładać do kupy bo trochę się dzieje :wink:

ec2Wze6.jpg