Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wtedy mówimy o sytuacji perfekcyjnego runa. 458 nie wystartowało idealnie z tego co widać na filmiku.

Choć bezpiecznie można powiedzieć, że skoro ten egzemplarz M6 Competition robi 100-200 w 7-7,5s to w zasadzie jest tak szybki jak przeciętna Italia.

Są Italie co robią 100-200 w ok 6,5s, ale to są egzemplarze z opcjami lekkimi.

Generalnie ta M6 to prawdziwy potwór. Duże, bardzo wygodne, ciężkie coupe co w serii 100-200 robi w low 7s ? Kosmos.

• Odpowiedzi 587
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

najwiekszy wplyw mial pasazer na 100-300, minimum 2 sekundy straty

Mowisz ze Italie niektore robia 6.5s, tylko ze to jakies tuningi, a my tu piszemy o aucie ktore wychodzi serynie z fabryki. Jest tez pomiar 100-200 z wykresem na 6.2s przy korzystnych warunkach pogodowych

Widzialem pomiar 100-300 gazetowy 458 Speciale 605PS i nawet ta wersja nie ma podejscia do M6 Competition z tego samego zrodla gazetowego 100-300

AutoBild Sportscars:

100-300km/h

36.5s - Audi R8 V10 Plus 550KM

32.6s - Nissan GTR Black Edition 550KM

29.9s - Ferrari 458 Speciale 605KM

29.4s - Chevrolet Corvette ZR1 (C6) 647KM

26.9s - Porsche 911 Turbo S (991) 560KM

26.7s - Lamborghini Huracan LP610 610KM

26.5s - BMW M6 Competition (F13) 575KM

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Porsche 911 turbo s słabiej od M6 C 100-300km/h?????

Coś tu jest dziwne

Widziałem na oczy oba te auta na torze jak przyspiesza od około 80km/h do jakieś 240-270 i porsche poleciało jak głupie do przodu .....zostawiając m6

Opublikowano (edytowane)

Turbo S 991 szybkie auto do 100. Od 100 do 200 tez niezle ale powyzej 200, a zwlaszcza ponad 250 juz gorzej.

Nie wiem jaka wersje m6 widziales. Pewnie dodatkowo trakcja ja zjadla

"A" mierzyłeś już swoją Omegę ?

Tak. Na razie licznikowo. Dynamicze auto. 100-200 w 28 sekund. Moze kiedys uda zdobyc mi sie magiczne urzadzenie zwane racelogic to wtedy zmierze

Edytowane przez A
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
A -olej te pomiary, nie ma się co frustrować. Nie dogonisz tego M6, nawet ten cały Race Logic nie pomoże.

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wujek ty masz ceramikę czy zwykłe hamulce?. Widziałem w bawari nowe m6 i z tyłu zwykle te hamulce wyglądają bardzo słabo chyba m1 ma lepiej wyglądające.

Ostatnio przy odbiorze 220i widziałem używane m6 c w kolorze szary mat 45000km 2013r za 400000pln ale w takim stanie ze nawet za 200 000pln bym to nie kupił. Wujek miałaś dużo szczęścia ze swoją m6

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ma ceramikę nawet w profilu jest :P
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu chyba trochę robi się nie na temat. Waldek - co z tym robimy ?

Robi się troche historia Twoich aut a nie jest to galeria ;)

Opublikowano

w sumie ta,

Temat w sumie mozesz zablokowac bo ja juz o gpowerze wiecej nic nie napisze, a jak ktos znajdzie temat i bedzie chcial cos sie dowiedziec to pewnie i tak do mnie priva napisze :)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Załóż galerie (zrób jedno zdjęcie M6) i tam bedzie ciąg dalszy :norty: