Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzieki za linka :)

A sprzedawca taki przekonujący był i zapewniał że wszystko jest TIP TOP :)

żadnych wycieków, delikatnie polakierowany jeden element i takie tam.

W między czasie zleciłem firmie oględziny tego samochodu i właśnie dostałem raport...totalny szrot,

na dzień dobry trzeba włozyć w niego ok 6 tyś zł i to tylko to co widać na pierwszy rzut oka.

Polecam takie sprawdzenie samochodu, osobiście straciłbym tylko kase na paliwo ( mam ok 500km)

i swój prywatny czas.

Firma nazywea sie auto-check.eu jak by ktoś kiedyś chciał sprawdzić auto a miełby za dużo km do przejechania:)

Szukam więc dalej swojej siódemeczki :)

Pozdrawiam

Opublikowano
"Samochód jest w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym, nie wymaga najmniejszego nawet wkładu finansowego." :shock:
Opublikowano
dzieki za linka :)

A sprzedawca taki przekonujący był i zapewniał że wszystko jest TIP TOP :)

żadnych wycieków, delikatnie polakierowany jeden element i takie tam.

W między czasie zleciłem firmie oględziny tego samochodu i właśnie dostałem raport...totalny szrot,

na dzień dobry trzeba włozyć w niego ok 6 tyś zł i to tylko to co widać na pierwszy rzut oka.

Polecam takie sprawdzenie samochodu, osobiście straciłbym tylko kase na paliwo ( mam ok 500km)

i swój prywatny czas.

Jeśli możesz wklej ten raport. Będzie dla potomnych, chcących zakupić tę perełkę :norty:

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano (edytowane)

Oto raport, polecam firmę, dzieki nim nie wydałem na paliwo kupy siana i sie nie wqrwiłem na miejscu:)

raport wysyłam na priv

Edytowane przez puszka5
Opublikowano (edytowane)
kosztowało mnie to 187 zł, nie jest to moze dla kogoś najtaniej, ale jak bym miał jechać 500km w jedną stronę, zalac koledze benzyny zeby mnie tam zawiózł to na pewno bym wtopił więcej...o ile bym nie kupił tej skarbonki bez dna :) Edytowane przez puszka5
Opublikowano

Chociaz z drugiej strony 187 zł za to że nioe wpakowałem się w wydatki bez końca to chyba nie dużo :)

zważywszy na to że dopiero planuje kupić BMW, nigdy nie miałem doczynienia z tą marka i nie wiedziałbym na co zerknąć pod maską :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Fajna sprawa.

Trochę jednak słabo udostępniać na ogólnodostępnym forum, takich danych jak imię, nazwisko, PESEL i dokładny adres zamieszkania :?

Opublikowano
Fajna sprawa.

Trochę jednak słabo udostępniać na ogólnodostępnym forum, takich danych jak imię, nazwisko, PESEL i dokładny adres zamieszkania :?

Racja racja, nie pomyślałem, RAPORT OD TEJ PORY WYSYŁAM NA PRIVA

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fajna sprawa.

Racja racja, nie pomyślałem, RAPORT OD TEJ PORY WYSYŁAM NA PRIVA

:cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a co to za problem wykreślić wrażliwe dane i wrzucić na forum?

jak nikt nie umie ja mogę to ogarnąć :)

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a co to za problem wykreślić wrażliwe dane i wrzucić na forum?

jak nikt nie umie ja mogę to ogarnąć :)

Raczej nie masz dostępu do edycji zdjęć umieszczonych na obcej stronie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to niech ktoś mi podeśle linka wyedytuje i wrzucę do tematu dla potomnych.

Opublikowano
Kurde!!! Dobry raport. Dużo informacji praktycznie na każdy interesujący kupującego temat. Dobra alternatywa dla kogoś kto ma daleko żeby oglądać samochód.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Raport jak raport. Widać że nie maja pojęcia o BMW. Stukają nie popychacze tylko vanosy które są do zrobienia w każdym M62 o przebiegu powyżej 200tys km. Przy takim przelocie konieczna jest także wymiana rozrządu. Póki trzymają się ślizgi łańcucha to rozrząd + vanosy (regenerowane) = 7-8 tys zł

Jak się posypią to w 10 tys sie nie zmieścisz.

Swoją drogą to nie wiem jak oni wycenili wymianę popychaczy i uszczelniaczy zaworowych na 2000zł skoro same części to lekko ponad 3000zł a gdzie robocizna.

Przy zakupie poliftowej e38 740i za taką kwotę to 10,000zł jest do włożenia na dzień dobry.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jedynie jak podłubią to sprawdzą podstawowe rzeczy typu opony, hamulce, lakier i takie tam czy w ogóle warto jechać i nie za straszny ulep.

jak ćwiara wstawione na zgrzewach też nie dojdą

przecież siłą rzeczy nie mogą znać się dogłębnie na każdej marce

Opublikowano

Ale przynajmniej dali mi podstawowe informacje o samochodzie, który jak to sprzedawca opisywał "nie wymaga nawet najmniejszego wkładu finansowego", oraz " jeden element czy dwa były delikatnie pomalowane"

Przejechałbym się tylko na darmo spory kawałek.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Według mnie za 187zł jest to bardzo dobre rozwiązanie dla kogoś kto ma daleko lub nie ma pojęcia o autach. Uwierzcie mi że tacy ludzie istnieją :norty: ostatnio sam musiałem prawie na siłę odciągać znajomych od pewnego auta, które miało być perełką prosto od Niemca, a okazało się skrajnie wyeksploatowanym egzemplarzemz z wieloma problemami. Gdyby nie ja byłby kupiony :cool2: Tydzień później kupili (bez mojej wiedzy) auto z przekładaną tapicerką, malowane w wielu miejscach (miało być 100% bezwypadkowe) i z brakującymi śrubkami mocującymi liczniki :norty: :cool2: Taki raport by im sie przydał :cool2: