Skocz do zawartości

swap foteli; pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich .Na szrocie upatrzyłem sobie ładną skórę do mojego touringa.Tylko jest ten problem że moja jest przed a dawca jest poliftowa. W związku z tym kilka pytań

1,czy są jakieś różnice w przed i poliftowych fotelach

2, jak się je demontuje(chodzi o napinacze pasów z przodu i tylną kanapę)

3,czy jest możliwość adaptacji mpakietowej poliftowej kierownicy do przed lifta

4,czy jest różnica w tylnej klapie touringa przed i o lifcie

Troche dużo tego ale czas nagli i proszę o podpowiedzi dzieki

Opublikowano
z tego co się orientuje to różnica jest we wtyczkach pod fotelem... demontaż dziecinnie prosty cztery śruby przy każdym z foteli. Napinacze odkręcają się razem z fotelami. Tylna kanapa nie wiem jak w touringu pewnie jest inaczej trochę ale w sedanie demontaż kanapy jest zależny od tego czy ma te podnoszone siedziska dla dzieci czy nie. Jeśli nie ma to siedzisko szarpiesz do góry i powinno wyskoczyć z zabezpieczeń a od oparcia masz śruby po bokach które widać po demontażu siedziska. Jesli są podnoszone siedziska dla dzieci to pod tymi siedziskami są zabezpieczenia które trzeba odczepić. A z kierownicą z tego co się orientuje to jest różnica bo poliftowa jest dwunabojowa czy jakoś tak i pewnie nie pasuje.
Opublikowano
Ja robiłem zmianę tapicery przed liftem na polifta. Niestety żeby uruchomić podgrzewanie foteli trzeba przelutować wtyczki i z tego co pamiętam kupić panel do włączania podgrzewania.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A z kierownicą z tego co się orientuje to jest różnica bo poliftowa jest dwunabojowa czy jakoś tak i pewnie nie pasuje.

Zmiana z poduszek z jednonabojowych na dwunabojowe nie była związana z liftingiem.

Opublikowano
A nie przypadkiem z liftingiem instalacji, który wszedł wraz z silnikiem M57 czyli pod koniec 98r.?
Opublikowano
podepnę się pod temat kolegi. przymierzam się do wymiany tapicerki na skórę i mam pytanie co do montażu foteli z pełną elektryką. dużo jest zabawy z tym? mam u siebie manuale z pompowanymi lędźwiami.
Opublikowano
Żeby Ci sama elektryka działała wystarczy tylko.napięcie podciągnąć np z zapalniczki.. ale jeśli byś chciał mieć też opcję pamięci foteli to wtedy jest trochę więcej zabawy.
Opublikowano
  • Autor
panowie co z tylną klapą w touringu czy są jakieś róznice
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Typowo to nie ma, będzie pasować.

Tylko starsze mają zamek na 1 stopień (taki okrągły dzyndzel) a nowsze na 2 stopnie, taki haczyk jakby.

Ale pasuje to w obie strony.

Ja do nowszego wsadziłem starszą klapę.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja do przedliftowej klapy nie mogłem bez przerabiania zaczepu dopasować szyby. Zwyczajnie jest sporo inny.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No mi chodziło właśnie o zamek szyby, nie dopisałem :wink: