Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich Forumowiczów

Której wersji INP-y (i NCS Expert) powinnem użyć do poprawnej współpracy z :

BMW Serie 3 sedan 320i 2.0

Numer podwozia WBAVA71040KR42290

Kod typu VA71

Typ 320I OL (EUR)

Typoszereg E E90 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Silnik N46

Pojemność skokowa 2.00

Moc 110

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Wersja INPA 5.0 v.9.0.7 działała bez problemu z E46 a z E90 niestety nie.

Uzylem tez INPY 10.0.2 i wyskoczyło to samo -

- po uruchomieniu NCS Expert-a i załadowania profilu i F1 ,F3 wybor modelu-e89 ,Cas : odczytuje nr VIN i wyskakuje komunikat :

Following feature is invalid for FA: IALT

Bardzo prosze o pomoc,co to za komunikat co jest nie tak

Pozdrawiam all

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sciagnij nowsze sp-daten i zaktualizuj ncs.
Opublikowano

oki mozesz napisac jakiej konkretnej wersj szukać ?

(próbowałem dziś -"INPA_EA_90X" - Inpa 5.01 instalator 10.02 , NCS Expert 3.8 - błąd opisałem powyżej)

Opublikowano

(próbowałem dziś -"INPA_EA_90X" - Inpa 5.01 instalator 10.02 , NCS Expert 3.8 - błąd opisałem powyżej)

Miałem podobną historię z INPA, najpierw wgrałem wersję, po odpaleniu której nie miałem możliwości wyboru E90, ściągnąłem INPA_EA_90X, zaktualizował mi się program i teraz wszystko gra. Pod kombinacją SHIFT+F8 mam model E90/E91/E92/E93

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musisz sciagnac pliki Sp-daten i zaktualizowac ta inpe i ncsa ktore masz.

Opublikowano

Witam,

panowie a jednak mam problem... Generalnie Inpa działa, mogę wybrać sobie model E90, łącze się z autem. W okienku wybieram sobie "Engine" i pojawia mi się lista silników, ja mam E90 2005 320i 150km czyli model N46, wybieram ME9NG4TU,ME9.2 / MEV9 for N45 / N46

i wywala mi błąd:

http://images62.fotosik.pl/418/14df89cede86ee26med.jpg

Czyli tak jakbym nie posiadał jakichś danych związanych z tym silnikiem.

Jak wybiorę model silnika np M54 to przechodzi mi ładni dalej i pokazuj dostępne opcje do wyboru. Czy to też jest związane z plikiem sp-daten?? Czy wogóle udało się komuś zdiagnozować silnik E90 320i N46??

Opublikowano
Miałem podobną historię z INPA, najpierw wgrałem wersję, po odpaleniu której nie miałem możliwości wyboru E90, ściągnąłem INPA_EA_90X, zaktualizował mi się program i teraz wszystko gra. Pod kombinacją SHIFT+F8 mam model E90/E91/E92/E93

Tez próbowałem tej wersji ale komunikat o błedzie był ten sam

Musisz sciagnac pliki Sp-daten i zaktualizowac ta inpe i ncsa ktore masz.

Mozesz podać którą wersje Sp-daten ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej jak najnowsza,od v46 w gore Ci wystarczy.
Opublikowano
Najlepiej jak najnowsza,od v46 w gore Ci wystarczy.

oki B.dziekuje za info . Dam znac o efektach

Pozdrowienia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mozesz do mnie podjechac jak chcesz,godzinka jazdy z Rotterdamu.Ustawie Ci wszystko jak nalezy i przy okazji browara mozna spic :D
Opublikowano
Mozesz do mnie podjechac jak chcesz,godzinka jazdy z Rotterdamu.Ustawie Ci wszystko jak nalezy i przy okazji browara mozna spic :D

oki

A na dziś zauktualizaowałem do sp_daten_v48_e89.W koncu NCS odczytał vin ale po kliknieciu na F6 (BACK) ppojawił sie nowy komunikat :

" COAPI-1020:can not open file forreading C:\NCSEXPER\WORK\FSW_PSW.MAN "

Wczesniej utworzyłem profil w NCS korzystajac z

- opcja w Read FSW/PSW -

FSW-PSW Manipulate with FSW_PSW.MAN , była zaznaczona .. :(

O co chodzi tym razem ?

Opublikowano

Jakby co to w watku o Inpie zapodalem linki do najnowszej wersji.

Wersja jest kompletna i nie przerabiana/grzebana !!! Instalacja banalnie prosta. (opis w pliku).

Opublikowano
Jakby co to w watku o Inpie zapodalem linki do najnowszej wersji.

Wersja jest kompletna i nie przerabiana/grzebana !!! Instalacja banalnie prosta. (opis w pliku).

Szukam ,szukam i znaleść nie mogę - mozna link do tego post-a? Z góry dziękuję

A u mnie z nowości : udało się odpalić porprawnie NCS i Inpe , ale po zmianie opcji z bluetooth i ulf z "nicht active" na active

pokazała sie dodatkowa opcja "tel" w radiu .Niestety bez ikonki słuchawki i nie mozna było poprostu tego uruchomić. Wychodzi na to że w tym modelu

Radio BMW Professional S663A nie bedzie mozna korzystać z modułu bluetooth bo niestet w radiu a osobno (??)

Znalazłem moduł Nokii która łączy sie nawet za starym SonyEricssonem K550i i mozna dzwonić lub odbierać połaczenia tylko za pomocą

telefonu a nie z kierownicy czy radia a głos rozmówcy słychac w głośniku na środku deski rozdz. a nie w głośnikach systemu audio.

Moze ktoś z Forumowiczów ma taki sam moduł bluetooth i przerobił go na odbieranie z kierownicy lub radia? (choc mnie sie wydaje ze trzeba by chyba wymienic radio aby korzystac z telefonu z opcjami wyświetlanymi na radio.

Pozdrowienia dla All..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ponownie wszystkich Forumowiczów :D

Ze względu na rozwiązany problem z INPA (i jej komunikacją przez OBD - wadliwe stery do kabla) korzystam z tego posta by podziękowac za pomoc oraz poświęcony czas Forumowiczowi "gk tds".

Jego znajomość , kompetentne (fachowe)i BEZINTERESOWNE podejście do problemu w sposób szybki :!: doprowadziły do jego rozwiązania . :D :!:

Mozemy naprawdę się cieszyć że właśnie takich uzytkowników jak "gk tds" mamy na Forum ,który z tak dużym zaangażowaniem potrafi zareagować na

Nasze problemy .

Jeszcze raz DZIEKI :D Duze Plusy dla :D "gk tds" :D

• 1 rok później...
  • 1 rok później...