Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam mam jeszcze jeden problem przy zmianie biegów 123 i puszczaniu szybko sprzegła słychać uderzenie jakby o podłoge jak puszczam powoli to nic cisza byłem u mechanika i powiedział ze jest luz w skrzyni i przenosi sie na wał miał ktos podobny przypadek czy wie co to moze byc. Edytowane przez adam borek
Opublikowano
Rafał dobrze prawi, jak to taki mocny stuk przy strzeleniu ze sprzęgła to raczej na 100% półoś, wsadź kogoś na tylną kanape i wyczaj z której strony strzela. Ja na początku przygody z bmw też nie wiedziałem co tak strzela aż się dowiedziałem gdy po ostrym zapięciu 2 biegu auto przestało ciągnąć :mrgreen: staraj się tak nie szarpać nerwowo bo w każdej chwili może pójśc niestety...jedno co dobre że wymiana półosi to góra 10 minut nawet gdy nie masz o tym zielonego pojęcia.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
A ja bym zerkną na łożysko przenośne wału,nie orientuje się czy w każdym modelu e34 występuje, ale jeśli jest to takie stuki będą słyszalne jak dokona żywota.
I NEED A DOLLAR !!!
Opublikowano
Witam byłem na kanale przytrzymałem przegub od koła jedna rekom i obracałem drugim to jest na nim około 0,5cm luzu i slychać jakieś grzechtanie w srodku luz na wale ok.2cm na luzie.Ktos pomoze?