Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

jestem posiadaczem F20, chciałbym podłączyć swojego iphona za pomocą USB i odtwarzać z niego muzykę. I tutaj pojawia się problem= po podłączeniu do USB wyświetla się "nie obsługuje". Dodam, że próbowałem z iphonem z io6 i jest to samo. Ktoś wie co z tym fantem zrobić? :)

Dodam, że pobrałem oprogramowanie z strony BMW i jest aktualne.

Opublikowano
Chyba przy konfiguracji musiala byc wybrana opcja rozszerzenie interfejsu audio o telefony komorkowe -smartfony-inaczej chyba nie pojdzie.No chyba ,ze masz bluetooth -ale tez rozszerzona opcje. Musisz wtedy w menu bluetooth samochodu zaznaczyc tez opcje muzyka i puszczac muze przez blluetooth.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie pójdzie bez tej opcji z Vinu sprawdzałem Iphone 5, Ipad 3 itp.
Opublikowano
dzwoniłem na infolinię BMW, w połowie grudnia ma być aktualizacja do pobrania i powinno działać. Po vinie sprawdzili, że działa iphone 4,4s, ale 5 jeszcze nie. Snap in też nie ma gwarancji, że zadziała z ajfonem 5.. Mam rozszerzone radio właśnie.
Opublikowano
Ja mam iphona 5 i adapter Snap In-oraz nav pro. Muza działa (plus okładki) z adaptera jak i przez Bluetooth audio- wtedy bez okładek-także coś sciemniają... I nie radio ma być rozszerzone tylko w konfiguracji musiała być wybrana opcja" rozszerzenie interfejsu audio o telefony komórkowe/smartfony" Mimo , ze mam navigacje pro musiałem dopłacić do tego rozszerzenia.
  • 3 lata później...
Opublikowano

Cześć wszystkim,

to mój pierwszy post na forum. Kupiłem w Niemczech BMW 116i 2012 rok.

Przeczytałem wiele wątków na forum - bardzo pomocne i precyzyjne opisy, ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Posiadam Radio Proffessional, mam Bluetooth (ograniczony do rozmów), USB, AUXIN.

Oprogramowanie według BMW aktualne (008.013.120).

Zależy mi na sterowaniu Spotify i pełnej funkcjonalności (z wyświetlaniem playlist i sterowaniem) na ekranie BMW, albo minimalej opcji przełączania utworów w poziomu BMW a nie tak jak teraz po AUX w telefonie.

Z tego co wyczytałem nie wszystkie samochody mają taką możliwość nawet jeżeli mają najnowszy soft.

Czy jest szansa na 'odblokowanie' tych funkcji, dokupienie czegoś co pozwoli mi na zadziałanie Spotify w moim BMW?

Może są jacyś magicy, którzy to potrafią...?

Posiadam telefon iPhone 6.

VIN: E919785

Bardzo dziękuję, za odpowiedź :)

Miłego weekendu!