Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu zauważyłem dziwne brzęczenie w okolicach silnika ostatnio stało się ono głośniejsze, znajomy stwierdził że może być coś poluzowane typu osłana albo jakaś inna część bezpośrednio związana z układem napędowym. Dodam że po dodaniu lekko gazu (nawet o 100 obrotów) dźwięk cichnie. Słychać go po odpaleniu a po chwili staje się troche głośniejszy i tak utrzymuje się cały czas.

Dodaje link do filmu przedstawiającego prace silnika

Opublikowano
problem rzeczywiscie z kolem pasowym jak wymienie wrzuce foto wynikl tez problem z pompa wspomagania bo slychac ja przy skrecaniu kierownica
Opublikowano
Kolego, jak wymienisz daj znać jakiej firmy i ile wynniósł cały zabieg,

Pozdrawiam

Ja wymieniałem w swojej byłej e46 i kupowałem corteco idzie na pierwszy montaż, na nowym kole były nawet numery fabryczne i nazwa BMW zeszlifowane, więc jak wymieniać to tylko corteco ori kosztuje prawie raz tyle co corteco.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
a tak przy okazji zapytam co oprócz koła pasowego można by wymienić jeszcze?

Tak przy okazji możesz zrobić tak jak ja zrobiłem wymieniłem na ori pasek następnie napinacz paska i rolka prowadząca oraz napinacz paska napedu klimatyzacji oraz pasek napędu klimy wtedy masz wszystko porobione na cacy. :D

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyjrzałbym się dokładnie pompie wody :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.