Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podzielę się z Wami opinią. Mam świeżo ściągnięte autko z Niemiec. Było w nim pół baku paliwa.

Auto paliło na nim 5,9 w mieszanym cyklu i to przy dość żwawej jeździe.

Wlałem nasze krajowe i nie chce zejść poniżej 6,4.

Ile Wam to pali?

pzdr Rysiek
Opublikowano

Cześć,

Pisałem już o tym wcześniej. I tak masz dobry wynik bo mi po mieście nie chce zejść poniżej 9ciu...przy średniej prędkości z kompa 35km/h, a bywa i 11 więc wnioskuję że jeździsz dużowięcej w trasy

Pozdrawiam.

Opublikowano

O cholera, zrobiłem M-ce reprymendę. Muszę się z nią w takim razie przerosić bo jeszcze ...........poprawi wynik :)

Jeżdzę raczej pół na pół, ale mieszkam w grajdole, tu mało się stoi na światłach.

pzdr Rysiek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moja pali po Łodzi średnio 7,5 litra w manualu.

Co do paliwa polskiego to normalne, że więcej Ci pali. W Niemczech jest dużo wydajniejszy olej napędowy i tam te same auta palą mniej, więc Twoje wyniki są zupełnie naturalne.

Opublikowano
Na BP ultimate , przynajmniej moje jeździ tragicznie. Osobiście odradzam. V-power nie próbowałem, z moich obserwacji, moje najlepiej jeździ na Vervie.
pzdr Rysiek
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

W zależności od typu dróg i tego jak głęboko wciskam gaz:

- spokojna trasa <6l (5,4 przepisowo do Włoch i z powrotem 2,5 tys km przy pełnym obciążeniu auta)

- autostrada 160-180 ok 8l

- spokojnie po mieście 7-8l

- zima i korki - >10l

Tankuję w różnych miejscach różne "szmbo" ( w tych to podobno lepsze z zachodu) i nie widzę żadnej różnicy ani w spalaniu ani w osiągach.

Opublikowano

Hm... średnie spalanie na felgach 17" (225/50/17) w zimie mam na poziomie 8-8,5l w cyklu mieszanym, spokojna jazda na trasie (autostrada, 140km/h) wychodzi 6,4-6,6l/100km.

W lecie na felgach 18" (245/45/18) spalanie średnie 8,5-9l, na trasie tak samo bo już spokojna jazda nie istnieje :)

Pzdr,

Ever

Why so serious... ?