Skocz do zawartości

E46 Sedan kolor prosze o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy ciągle nastawiam się tylko i wyłącznie na kolor czarny w dodatku czarna perła(metalic) i strasznie ciężko cokolwiek znaleźć.Jak jest to albo zajechane,albo cena 25k.Srebrnych jest w grom lecz nie biorę pod uwagę ich.Jedynie jeszcze taka jak by grafitowa/szara to taka ostateczność.

Mam dylemat bo mogę mieć za 20tys szarą 2004 rok serwis do 211tys km a ma 230 na liczniku albo czarną a serwis w 2006 się skończył i taki dylemat.

Ogólnie e46 ładnie wygląda w kolorze czarna perła ale patrząc na otomoto/alledrogo,tablica, raptem kilka ale to juz 23/25tys reszta srebrne.Rozmawiałem z handlarzem i mówi czarną w kombi na Niemczech idzie dorwać jeszcze ale sedan i motor 2.0 150 no mega ciężko.Nie chce się napalać bo mówią kupisz czarną strupa a kupisz szarą dobrą to co lepiej...

Opublikowano

Powiem Ci, że te 25k na doinwestowany egzemplarz musisz mieć.

Ja właśnie moją kupiłem za 25k 320d 150km sedan, M-Pakiet, przebieg 165000 (patrząc po zużyciu wnętrza, a raczej braku zużycia przebieg autentyczny).

Naprawdę nie ma co szukać "okazji" za 19k/20k bo to tylko "okazja" z nazwy.

Ja mojego autka szukałem pół roku, co się najeździłem i naoglądałem okazji za 20k to nie miara.

http://images.spritmonitor.de/575756.png
Opublikowano

No niestety BMW w kolorze czarnym (szczególnie sedany) to naprawdę chodliwy temat.

Ale uwierz, że kolor nie jeździ. Bierz pod uwagę stan techniczny, jego relację do ceny a potem resztę.

A tak na marginesie, czarny kolor fajnie się prezentuje ale ciężko auto utrzymać w czystości.

Wiem bo sam jeździłem czarną e39. Każdy kolor ma swoje plusy i minusy.

Powodzenia w podejmowaniu decyzji.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

Po co zawracać sobie głowę takimi detalami jak kolor? Auto może być i białe, byle doinwestowane i w fajnej kondycji.

Kolor to wybiera się w salonie, a na rynku wtórnym poluje się na egzemplarze w dobrej kondycji technicznej.

Opublikowano
To proponuję wyjazd za zachodnią granicę. Więcej kolorów tam nie znajdziesz ale szansa, że to nie będzie padaka jest większa :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785