Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Temat stary jak świat ale jednak pomijam tutaj standardową ścieżkę odzyskiwania mocy.

Co jest zrobione?? :

-turbo po regeneracji

-zawór od egr odpięty z wtyczki(jest błąd ale nie wiem czy to może wpływać na spadek mocy?? )

-zawór turbiny wymieniony 'pierburg'

-wężyki wymienione

-przepływomierz nowy 'pierburg'

-vtg działa prawidłowo

I teraz konkrety. Autko jeździ super jednak czasem po powiedzmy jeździe z w miarę jednakową prędkością (czyt. obrotami) po ponownym dodaniu gazu autko nie reaguje jak powinno i wtedy muszę zatrzymać się, gaszę auto czasem raz lub też dwa. Jednak czasami auto po prostu samo odzyskuje moc. Problem występuję niemiarowo czasem jest raz na 20-30 km, a potem jest spokój 200 jednak najczęściej występuje na zimnym silniku. I teraz moje pytania:

1. Czy odpięty elektrozawór egr (wypięta wtyczka) może powodować taki objaw. Jest błąd exhaust controller ale nie ma chceck engine.

2. Patrząc na licznik w momencie spadku mocy komputer rejestruje błąd '3f35 boost air hose monitoring im leerlauf' z takimi kilometrami jak następuje spadek mocy np. licznik 199999 k i spadek więc, błąd 'boost air hose monitoring im leerlauf' 199999 k w czasie spadku. Generalnie proszę o wytłumaczenie możliwych przyczyn + o rozszyfrowanie błędu, a nie o magiczne rozwiązanie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam ponownie

Jako, że jestem prawdopodobnie olewany, dodam jeszcze, że gdy auto ma spadek mocy przepływomierz na 3 4 5 biegu nie domyka do 20.

Opublikowano
po pierwsze do sprawdzenie weze turbo po drugie nie wolno zdejmowac wtyczki z elektrozaworu egr tylko zdjąć wężyk i zaślepic go. sprawdzic szczelnosc układu podcisnieniowego i porządnie zdiagnozowac komputerem
www.Car-los.pl
Opublikowano
Problem wstępnie rozwiązany. tzn powodem okazała się obudowa przepływomierza, która nie miała kratki po wymianie obudowy na taką z kratką auto nie ma już dolegliwości z tematu. Jednak pozostaje temat klekoczącej pompy vacum ale umówiłem się z elektrykiem na montaż elektrycznej z audi i rozłączenie oryginalnej. Zobaczymy jak to wszystko będzie hulało. Mam nadzieję, że będzie wszystko jak należy :)