Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów , mam mały problem z moim BMW . Sprawa wygląda następująco zauważyłem uderzenia w przednim zawieszeniu dokładnie lewa strona towarzyszące np. Podczas cofania zaczynam hamować aby zmienić bieg w momencie gdy naciskam hamulec słyszę uderzenie jak by luz na tulei ale tego luzu tam nie ma pojawia się czasami, rzadko ale daje o sobie znać , serwis nie wie o co chodzi rozmawiałem z człowiekiem który sprzedawał mi samochód i podczas rozmowy dowiedziałem się że jeden klient miał podobny problem tyle , że sprawę prawdopodobnie rozwiązali serwisanci z Bawarii w Warszawie niestety mój serwis nie wie o co chodzi a mnie ta sprawa dobija mam obecnie 50000tyś km przebiegu stuki pojawiły się przy 15tyś km i auto powinno sprawować się idealnie a tak nie jest. Generalnie czuć też nierówności na kierownicy i to też czasami są dni , że auto płynie po dziurach a czasami na tej samej drodze jest strasznie twarde nie wiem o co chodzi czy ma ktoś podobny problem co mam w końcu robić ... dodam też że w tym tygodniu pierwszy raz odezwała się tak jak by prawa strona więc już nie wiem co jest grane.
Opublikowano
Wpadnij do któregoś z naszych serwisów. Zobaczymy, postaramy się zdiagnozować problem i pewnie nawet naprawimy! Zapraszamy!

Bawaria Motors Warszawa

:dance: nikt mnie tak dawno nie rozbawił jak autor tego wpisu.

Opublikowano

Przynajmniej się starają to dobrze o nich świadczy ;)

Ja zrezygnowałem z usług ASO (gdzie kupiłem swoje prywatne auto) właśnie ze względu na obsługę. Chciałem kupić nowy zestaw kół zimowych no i niestety.... pani w serwisie mi powiedziała że muszę się dostosować do ich terminów (nie pasowała mi godzina wymiany) bo inaczej to nie zamontują mi kół wcale. Źle trafiła :) - zrezygnowałem z serwisu, zakupu kół, a także odradziłem kilku znajomym zakupy i serwis u nich. Ale co to dla nich - bogata firma :lol:

Opublikowano

Dziękujemy za komplement ;) Zawsze dokładamy wszelkich starań aby klienci byli zadowoleni i uśmiechnięci, również jeśli chodzi o kontakt poprzez Internet ;)

Opublikowano

Proszę bardzo jeżeli tak to odczytujecie.

Niestety rzeczywistość w wydaniu serwisu jest jednak zgoła odmienna.

Część wpisu "postaramy się zdiagnozować problem i pewnie nawet naprawimy" oddaje stan faktyczny w najłagodniejszym tego zwrotu znaczeniu.

Ps. A kto ma zdiagnozować i naprawić pojazd BMW? ASO Fiata, Opla czy jakiejś innej marki. Bo że Zdzichu to zrobi lepiej, szybciej i kompetentniej to już raczej ogólnie wiadomo.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mialem identyczne objawy w e92 po dluzszej jezdzie do przodu przy cofaniu dotykam hamulca i slychac puk. Czasem bylo to tez slyszalne na nierownosciach typu tory kolejowe ale nie zawsze. Wymienilem wszystkie wahacze z przodu nic nie dalo sprawdzilismy zaciski czy nie maja luzu i nic. Odwiedzilem 3 stacje diagnostyczne i nic nie wyszlo na szarpakach.

Zostaly drazki i koncowki z przodu wyjelismy sprawdzilismy "w reku" widac ze nowe nie sa sworznie chodzily luzno ale luzow zadnych nie dalo sie wyczuc ani w koncowkach ani w drazkach postanowilem mimo wszystko wymienic wszystko na nowe. Stukanie zniknelo auto prowadzi sie rewelacyjnie cos z w/w elementow mialo luz mimo ze nie dalo sie tego wyczuc.

Opublikowano
Sprawdzimy co mu tam dolega , pomimo tego że zgłaszałem wielokrotnie te stuki to mój serwis każe czekać na "rozwój sytuacji " ja to rozumiem w ten sposób czekamy do końca gwarancji a poźniej dowidzenia radź sobie sam ...
Opublikowano

Dziękujemy za komplement ;) Zawsze dokładamy wszelkich starań aby klienci byli zadowoleni i uśmiechnięci, również jeśli chodzi o kontakt poprzez Internet ;)

No Wszelki Duch Pana Boga Chwali :) Co to się stało że nasze anonimowe do tej pory Autoryzowane Serwisy postanowiły się ujawnić i podjąć rękawicę :) Bravo Bravo - zobaczymy jak długo :)