Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś coś słyszał o tej firmie www.tune-soft.pl , planuje podnieść moc w swojej 320d do nich miałbym najbliżej. Jestem z okolic zamościa, najbliżej miałbym do speców, ale to co oni robią to masakra.

Będę wdzieczny za podpowiedzi.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Na daną chwilę wstrzymałem się z tematem gdyż miałem wymianę sprzęgła dwumas, pociągnęło mnie po kieszeni.

Ale w grudniu, może na mikołaja sprawię sobie prezent. Nie wiem czy do TC Preformence czy do Tune-Soft, jak pisałem znajomi chwalą ich, ale oni mają auta z grupy VAG, a jak w BMW to już nie wiem. Często bywam w małopolsce, więc może tam jeszcze gdzieś udam się.

• 1 rok później...
Opublikowano

Odwiedziłem jednak Tune-Soft. Oprócz korekty programu miałem również aktualizację programu do ostatniego wydania gdyż przepływka poszła do wymiany. Na starej szarpało silnikiem, a i były wachnięcia ekonomizera na 4 biegu. W parametrach pokazywało maks 750 czegoś tam.

Autko teraz chodzi super, nie kopci, a i silnik nie szarpie.

Opublikowano

Nie na hamowni nie byłem, w obrebie ponad 100km nigdzie nie ma, ale nie jest mi to do niczego potrzebne. Najważniejsze że jest spora poprawa, mniej pali i równo pracuje.

Co Ciekawe po samej aktualizacji softu była spora poprawa, dosyć mocno odczuwalna. Podobno na starym sofcie nowa przepływka dobrze nie pracowała.

Opublikowano
na starym sofcie nowa przeplywka nie bedzie pracowac prawidlowo poniewaz jest wymagana linearyzacja zgodna z danym czujnikiem a nowa przeplywka ma inna linearyzacje. to tak jakby ktos wlozyl map sensor od polifta do przedlifta . bedzie dzialac ale nie bedzie mierzyc poprawnie ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/