Skocz do zawartości

ASC+T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

po uruchomieniu auta nie gaśnie mi kontrolka ASC+T (automatyczna kontrola stabilności plus trakcja).

Jaka może być tego przyczyna ?

Nie byłem jeszcze na komputerze.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Na pierwszy ogień sprawdź linkę na przepustnicy, która bardzo często się zaciera.
Opublikowano
Prawdopodobnie sterownik uwalony,częsta awaria :?
Opublikowano
  • Autor

jaki sterownik ? Bo sterowniki stabilizacji pojazdu znajdujące się na wahaczach wymieniałem z 1,5 roku temu w ASO.

Proszę wyślijcie link jak mam sprawdzić linkę na przepustnicy ?

Opublikowano
  • Członkowie klubu

W dieslu nie masz linki i tym bardziej przepustnicy.

Jakbyś poprawnie zatytułował temat to nie było by nieporozumień. Zmień tytuł bo poleci na śmietnik.

Podepnij pod komputer może któryś z czujników, jak nie to sterownik ABS-u.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
jaki sterownik ? Bo sterowniki stabilizacji pojazdu znajdujące się na wahaczach wymieniałem z 1,5 roku temu w ASO.

Coś to wymyślił, jakie sterowniki stabilizacji?

Pierwsze słyszę o takim cudzie.

Proszę wyślijcie link jak mam sprawdzić linkę na przepustnicy ?

Cichy wyraźnie napisał, diesel nie ma przepustnicy, nie wprowadzajcie w błąd :!:

A kolega jeśli szuka sterowników na wahaczach, i przepustnicy w dieslu, to niech lepiej odda autko komuś do naprawy, bo nie sądzę że sam ogarnie temat.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Mój błąd. Przyjąłem, że chodzi o benzynę.
Opublikowano
  • Autor
nie wiem jak w waszych autach, ale ja mam jakieś sterowniki stabilizacji na przednim i tylnym wahaczu.
Opublikowano
Jesteś zielony w tym temacie podjedz do jakiegoś warsztatu bo sam tego nie ogarniesz.
Opublikowano
  • Autor
:cool2:
Opublikowano
nie wiem jak w waszych autach, ale ja mam jakieś sterowniki stabilizacji na przednim i tylnym wahaczu.

Za odczyt uślizgu koła odpowiadają 4 czujniki które są umieszczone w każdej piaście.

Jeśli masz któryś czujnik uszkodzony to wywala błąd. Tylko przy uszkodzonym czujniku wawaliło by błąd TC i ABS.

Dobrze jak byś podłączył u kogoś kumatego pod kompa bo bez tego możesz wymieniać i wymieniać części.

Opublikowano
Daniel - piszesz o czujnikach abs? bo jeśli autor w swoim aucie ma asc+t to żadnej stabilizacji toru jazdy podczas poślizgu niech sie nie spodziewa a tymbardziej czujników od niej...
Opublikowano
  • Autor

Kontrolka sama zgasła :)

KONIEC TEMATU. Dzięki

Opublikowano
To dobrze że sie samo naprawił :cool2: Sama zgasła to i pewnie sama sie zaświeci za dzień, tydzień, może miesiąc. Najprawdopodobniej któryś czujnik abs kończy swój żywot. Pozdro