Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z prędkościomierzem w bmw 730i z 1990r. Czasami dziala a czasami nie. W momencie gdy nie dziala prędkościomierz wycieraczki nie chodzą jak należy. Jesli ktoś wie jak mozna to naprawić lub czym to jest spowodowane to prosze o pomoc. Jesli ktoś bedzie coś wiedzial to prosze o kontakt na e-maila:[email protected] Dzieki!!!
Opublikowano
Sprawdź masę. Zobacz czy czasami zegary i wycieraczki nie sąna jednym punkcie masowym. Jeśli tak to wszystko jasne
Wodzik
Opublikowano

Też tak mam i wydaje mi sie ze to wina jakiegos czujnika predkości, poprostu woda sie gdzies dostaje i przestaje on dzialac.

zdaza mi sie to tylko jak jest mokro na ulicach

Opublikowano
Witam, miałem to samo. U mnie uszkodzony był czujnik prędkościomierza (znajduje się w tylnym moście). po wymianie (nowy w serwisie kosztuje 115 zł, używany ok 40), wszystko wróciło do normy. Szybkościomierz działa jak należy, a to że wycieraczki nie pracowały jak trzeba, również jest spowodowane uszkodzeniem czujnika prędkościomierza, ponieważ w momencie jak się zatrzymujesz wycieraczki przechodzą w stan pracy przerywanej, w związku z tym jak szybkościomerz się "zatrzymywał" taki sam sygnał wysyłał do sterownika wycieraczek i one również działały jakby samochód stał (uff cóż za zdanie). Wymień czujnik i sprawa załatwiona. Pozdrawiam, Tomek
Opublikowano
Czujnik jest prawdopodobnie sprawny tylko jak to często bywa oblepiony błotem które podczas deszczu robi się wilgotne i i zakłóca sygnał z czujnika. Spoóbuj go oczyścić, osuszyć i zabezpieczyć przewody przed wilgocią. :mrgreen: