Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłopaki pomóżcie bo już skasowałem 3 razy miske olejową ponieważ nie mam żadnej osłony i nie wiem z czego mam zrobić? HELP ME!!!!!!!!!!!!
Opublikowano

witam

mam e32 i brak jej osłony silnika

dzwoniłem na szrot i facet chciał 160 zł

ten kawałek metalu faktycznie tyle kosztuje czy chcieli mnie orżnąć :mrgreen:

Opublikowano
Kogo pytałem z mechaników to szczeże odradzaja aluminium ponieważ jak gdzieś przychacze to aluminium rozpruje,a po kilku delikatnych szlifach aluminium sie wytrze bo jest miekie.
Opublikowano (edytowane)

Witaj !

Ja mialem u siebie w E30 z silnikiem M20B27 oslone na miske olejowa z plaskownikow przymocowanych do podluznicy (bardzo solidnie wykonana), zdawalo to egzamin do czasu :mad2: kiedy zahaczylem o kanal ( przy predkosci 40km/h ) i uszkodzilem podloznice, auto trzeba bylo naprostowac :duh:

Dalem sobie spokoj z oslonami, tyl lekko podnioslem - zalatwilem gumy z tasmociagow grubosci ok 1,5cm wycialem i podlozylem POD sprezyny, a na przod po 2x na kazda strone gumy w sprezyny (dostepne w kazdym sklepie motoryzacyjnym), przod utwardzilem na maxa, lekko sie podniosl (calkowity brak komfortu z przodu) ale przynajmniej "w miare" spokojnie moglem jezdzic nie martwic sie miska olejowa ktora w E30 jest w najgorszym miejscu.. aktualny wlasiciel jezdzi do tej pory i z tego co wiem raz gdzies zahaczyl ale sie trzyma.

W E30 318i mialem osloniete blacha, ktora po miesiacu czasu byla juz tak wgieta ze masakra ! Przy mocniejszym udezeniu sila jest taka ze wszystko wyrwie, przy malych predkosciach jeszcze to jakos zdaje egzamin.

Sprezyny mialem czerwone, zalozone na seryjne amortyzatory.

pzdr :cool2:

Edytowane przez jack325e
  • Członkowie klubu
Opublikowano

PioterW - nie - nie będzie, ale sam sprawdż czy Twój link jest w stanie pomóc - klikasz na niego - a tu logować się trzeba :twisted:

Jak możesz to wklej Tu odpowiedż lub napisz co i jak.

Pozdro - Krzysiek :8)

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

w temacie jest dużo zdjęć i postów - więc przenoszenie tego raczej było by trudne - logowanie sie na forum, to pewna ochrona przed wchodzeniem na nie osób wnoszących zamieszanie (było sporo takich przypadków w przeszłosci) - tak podejrzewam, bo nie jestem administratorem i nie ustalam zasad - mam nadzieję, że po rejestracji dostęp będzie możliwy dla każdego - z tego co pamiętam takie są właśnie założenia, natomiast sama rejestracja do niczego nie zobowiązuje - jak na każdym forum

jeśli taka forma Wam nie odpowiada, to trudno - chciałem pomóc, ale niestety wkleić sie nie da

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)