Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba ktos probowal zaopiekowac sie moim samochodem...

efektem jest uszkodzony, nie wiem jak to profesjonalnie nazwac ale chyba bębenek, no tam gdzie sie wklada kluczy:) od zamka w tylnej klapie...

pekl tam kawalek metalu wewnatrz i znalazlem ulmana koncowke chyba jakiegos wytrychu...

poradzcie co mam teraz zrobic...

wymienic ta wkladke/bebenek na inny kluczyk ale pewnie bym kupil z jednym kluczykem a co z reszta?? mialby kto inny?

troche kiepsko bo akurat w klapie nie dzialal centralny zamek teraz rozebralem uszkodzony i nie moge nigdzie zostawic samochodu:(

centralny bedzie trzeba zrobic chyba wkoncu...

i niech mi ktos wytlumaczy czemu ktos grzebal w tylnej klapie bo chyba wszystkie zamki sa takie same, to nie lepiej drzwi otworzyc?

Opublikowano
albo niedouczony,albo chciała łajza wleżć do fury,otworzyć sobie drzwi jak gosciówa od środka i wybebeszyć ci wszystko.Na moje to jakieś szczeniactwo chciało Ci wyczyścić fure bo jak by miał odjechać to by pewnie odjechał.
Opublikowano
Dobry fachowiec od dorabiania kluczy wymieni ci wkładkę i dopasuje odpowiednie zapadki i wszystko będziesz miał na jeden klucz.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

kurcze ja mam alarm i nikt sie narazie nie chcial włamac dodam ze mam radio Bavaria kaseta....nie chce płyty bo pewnie bym jej juz nie mial

zresztą mam ubezpieczony na 20tys a wart napewno mniej:)

kiedys mi tylko ukradli liswy boczne w dodatku cienkie i od tego momentu nie stawiam w podejrzanych miejscach :mrgreen:

Opublikowano

wlasnie ja mam jakiegos kaseciaka BMW i nic w samochodzie nie bylo do wziecia wiec nie mam pojecia czemu ktos mialby przez bagaznik wlazic...

pozatym to bylo gdy wieczorem zostawilem samochod nie na cala noc...

ale ktos tam grzebal...

a gdybym chcial zmienic wkladke na inna to gdzie kupic zeby mi ktos nie otworzyl nastepnej nocy swoim kluczykiem?

gdzie znajde jakiegos fachowca od kluczy w warszawie a najlepiej poludniowe okolice ktory moglby zrobic ten zamek?

w centralnym w klapie brakuje mi tego drutu-ciengienka nie wiecie jakie powinno miec wymiary czy musze tak na oko dorabiac?

Opublikowano
u mnie podobny motyw chłopaki chcieli zrobic, powiem na dodatek, że chyba robili to śrubokrętem i wkładali jakispapier, albo nie wiem co bo kawałi zostały w środku, amatorszczyzna na maksa, a koniec konców musze wymienić bęben ale ponoc da siędopasowac suchaltry tak, zeby nie wymieniać wszystkich zamków, więc nie przejmuj się tym, da się to zrobić, nie wiem jaka cena
Opublikowano

i niech mi ktos wytlumaczy czemu ktos grzebal w tylnej klapie bo chyba wszystkie zamki sa takie same, to nie lepiej drzwi otworzyc?

podobno od bagaznika najlatwiej sie dostac

Opublikowano

nie chodzi o przejmowanie sie tylko o to co mam teraz z tym zrobic...

chyba najtaniej kupic jedna wkladke/ zamek uzywane ale ta mysl gdzie reszta kluczykow jest :?

nie wiem gdzie znales fachowca ktory by to dopasowal...

Opublikowano

i mam jeszcze pytanie...

nie orientujecie sie czy do sedana i kombiaka sa takie same zamki?

chodzi mi o caly zamek nie o wkladke oczywiscie...

Opublikowano
i mam jeszcze pytanie...

nie orientujecie sie czy do sedana i kombiaka sa takie same zamki?

chodzi mi o caly zamek nie o wkladke oczywiscie...

zdejmij tę czarną blende z klapy(sekunda roboty-jest na kołkowczepach)i już widzisz cały zamek i możesz porównac,myślę że bedzie to samo.pozdro

Opublikowano

zamek lezy na warsztacie....

zeby otorzyc klape rozwiercono i tak uszkodzona wkladke zeby nie niszczyc plastiku od wewnatrz....

moglby ktos zobaczyc w tym internetowym ETK moze czy sa takie same bo ja sie nie znam jak to dziala

Opublikowano

czyli w ASO ustawiali Ci pod kluczyk? razem okolo 140zł czy gdzie indziej ja ustawiales?

tylko mi rozwalili w tylnej klapie kombiaka...

ale chyba w kombi i sedanie zamki czy nie wiem jak to nazywac sa takie same:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CE31&mospid=47458&btnr=41_0025&hg=41&fg=60

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA91&mospid=47437&btnr=41_0810&hg=41&fg=60

Opublikowano (edytowane)
W Aso tylko kupiłem wkładke. Mechanik RoberBMW z sosnowca mi ją wymienił. Edytowane przez martur
Opublikowano

a jak dorwe uzywana wkladke bez kluczyka to mozna ja ustawic pod moj kluczyk czy musi byc nowa?

bo dzwonilem do najblizszego handlaza czesciami do bmw i nie ma narazie nic a kto inny moze mi zalatwic ale bez kluczyka...

nie wiem czy znajomy mechanik nie da rady mi tego zrobic bo podobno ustawial komus ostatnio do peugeota...

Opublikowano
W Warszawie był kiedyś taki zakład na Grochowskiej, o ile dobrze pamiętam, od Urzędu Dzielnicy Praga Południe jadąc w stronę Targowej jakieś 200, 300 metrów (mogę się mylić bo dawno tam nie byłem)oczywiście po prawej str. Mały punkt, ale z reklamami kluczyki itp. Panowie Ci świadczyli usługi ekspresowego otwierania zatrzaśniętych drzwi z kluczykami wewnątrz auta w całym mieście, a oprócz tego wszelkiego rodzaju naprawy i dopasowywanie bębenków w drzwiach. Możesz podjechać i zobaczyć czy jeszcze są tam i jakie koszta.
Pozdrawiam
Opublikowano
a jak dorwe uzywana wkladke bez kluczyka to mozna ja ustawic pod moj kluczyk czy musi byc nowa?

bo dzwonilem do najblizszego handlaza czesciami do bmw i nie ma narazie nic a kto inny moze mi zalatwic ale bez kluczyka...

nie wiem czy znajomy mechanik nie da rady mi tego zrobic bo podobno ustawial komus ostatnio do peugeota...

dorobią ci wkladke do kluczyka ,ale musi to zrobic fachman,bo takie łapu-capu mechaniczne możesz sobie zrobic sam,nawet z tej zniszczonej wkladki-spiłujesz rygielki w srodku i bedzie sie otwierało tyle że każdym kluczykiem,także poszukaj gości typu otwieranie awaryjne,dorabianie kluczyków i bedziesz mial zrobione.pozdro

Opublikowano

jeśli kupisz nową wkładkę to śmiało możesz przełozyć sam zapadki od starej wkładki albo porównać i ułożyć sobie dobierając nowe ze starymi!!!!!

mi też chcieli się wpakować do auta i tak samo rozwalili wkładki więc tą od kierowcy naprawiłem sobie sam a od strony pasażera wyjąłem wkładkę i założyłem plastykową nakładkę bez otworu na klucz taka samą jak na tylnych drzwiach!!!

załóż sobie alarm lub sterownik centralnego na pilota i nie bedziesz miał problemu!!!! w E36 podłączenie do centralnego to 10min

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

moglby mi ktos pomoc? spojrzcie w te linki i powiedz cie mi czy do sedana, compakta i touringa sa takie same te zamki czy sie roznia??

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CE31&mospid=47458&btnr=41_0025&hg=41&fg=60 tu czesc nr 20

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA91&mospid=47437&btnr=41_0810&hg=41&fg=60 tu nr 18

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CG71&mospid=47455&btnr=41_0860&hg=41&fg=60 tu nr 16

moze ktos sie zna na tym katalogu...