Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po sprowadzeniu auta i wyjechaniu na polskie drogi mam poważny problem z prześwitem:/

Samochód przy tych małych chlapaczach przed przednimi i tylnymi kołami ma 5cm prześwitu. Próg zwalniający to pewna zawiecha samochodu nie da rady wjechać nawet pod większość supermarketów:/ co gorsza to nie było oryginalnego lewarka a zwykły tam nie podejdzie bo za mały prześwit:/ Na kanale dojrzałem już że:

wszystkie sprężyny są koloru czerwonego

amortyzatory kayaba wydaje się że nie są skrócone tylko standardowe.

I tu moje pytanie czy bez wymiany sprężyn da się jakoś zwiększyć prześwit ? (jakaś regulacja na zawieszeniu? gdzie można to sprawdzić)

Koła R15 195/65

Opublikowano
to mam kolejny wydatek nowe sprężyny :/ ciekawe co zrobię z praktycznie nowymi sportowymi czerwonymi sprężynami w polsce będzie ciężko je sprzedać
Opublikowano

Byłem na przeglądzie sprężyny tył mają 77 i 71% przednie 69 i 68% więc można powiedzieć że są w bardzo dobrym stanie więc nie powinny być problemu ze sprzedażą.

Doradźcie mi jakie amortyzatory i sprężyny wybrać nie chodzi mi o najdroższe czy najtańsze tylko po środku cena i jakoś średnia:P

Opublikowano

oo to ciekawe co tutaj wypisujesz :D mogles sie zapytać diagnosty co opisują te wyniki bo na pewno nie sprężyny :cool2:

te wyniki dotyczą amortyzatorów. Sprężyn się nie bada.

amory najdroższe to chyba sachs jesli chodzi o seryjne, potem bilstein, potem KYB czyli kayaba, potem cała reszta. Ja śmigam na bilsteinach i jest okej :) za tysiaka powinieneś kupić na 4 koła z odbojami, osłonami itp. Sprężyny to jakiś zamiennik seryjnych kup.

szukam
Opublikowano
no typ powiedział mi że jest na 80% pewny że przednie amortyzatory są skrócone :/ więc czekają mnie duże wydatki jak założę seryjne sprężyny to może nie wystarczyć wkładu w amortyzatorze
Opublikowano
no ale ktoś może odkupi to od ciebie. Sprawdz jakie masz amory, zrób zdjęcie jak auto nisko siedzi i moze ktoś wezmie od ciebie to troche ci się kasy zwróci. Jak nie to przeciez widziały gały co brały :)
szukam
Opublikowano
spokojnie :D wystaw na allegro i już. Zaraz się znajdzie jakiś fan co lubi nisko.

Do tego 19 calówki i wrażenia bezcenne :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785