Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co to może być.

Zimny silnik i auto > skrzynia głośniejsza . Jak już się już rozgrzeje (po 10 minutach) to jest znacznie ciszej.

Zastrzegam , że to może być efekt tego , że zanim silnik się zagrzeje to mój słuch przyzwyczaja się do odgłosu skrzyni.

W listopadzie wymieniłem olej w skrzyni na DEXTRON III

Opublikowano

Dokladnie.

Spowodowane jest to wlasnie tym ze jest zimno i olej jest o tej porze roku gesciejszy. Wplywa to negatywnie na smarowanie skrzyni a co za tym idzie moze sie ona glosniej zachowywac.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ja u siebie nic takiego nie zauważyłem. Może masz za mało oleju. Czy aby Dextron to właściwy olej do twojej skrzyni?!

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

No właśnie przy zimnym aucie moja skrzynia też jakby troszkę głośniejsza ale uważam że to normalne w zimie. Też mam DEXTRONA bo galwan odgapił ode mnie i pojechał do tych zamych mechaników co ja hahahaha.

Ale nie martw się prędzej miałem lifetime i zimą też było troszkę głośniej.

Co do oleju to już nasłuchałem się tyle teorii że uznałem że bez przesady w końcu E38 to już nie jest pierwsza młodość.

A to że niektórzy mówią że po dextronie skrzynia pada to najczęsciej wynika z tego że kiedy lifetime się "kończy" to i skrzynia zamiera i nawet ci co leją od nowa lifetime to zmartwywstania nie mogą oczekiwać.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska