Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam zapytanie odnośnie ogrzewania. Odpalam rano auto i jest wszystko ok jadę powiedzmy 15min auto rozgrzane na dworze 22 stopnie. Gasze auto i odpalam za jakąś chwile a z kartek leci ciepłe powietrzne trwa tp parę minut . Temperatura ustawiona na min i bez włączonej klimy. I jest tak za każdym razem gdy auto jest ciepłe.czy to normalne.?????jest sie czym martwić???? Błędów brak
Opublikowano
wg mnie normalne, przeciez na postoju od silnika wszystko sie pod maska nagrzewa rowniez wloty powietrza... zanim je przewieje, tym bardziej powietrzem o temp 22 z zewnatrz i bez klimy troche czasu musi minac
Opublikowano

Nie powinno tak być, świetne teorie snujecie. Samochód wyposażony jest z klimatyzację. Jak czujniki wykryją, że z kratek leci ciepłe powietrze niezgodne z wytycznymi na panelu, to powietrze powinno zostać schłodzone do zadanej wartości. O ile na panelu świeci się "śnieżynka".

Obstawiam problem z klapami w mieszalniku powietrza, lub masz małą ilość czynnika w klimatyzacji. W upały nie miałeś problemów z wydajnością klimatyzacji?

Pozdrawiam

Opublikowano
Ale to nie jest na włączonej klimatyzacji. Tak sie dzieje przy normalnym nawiewie. Fakt ...mam mało czynnika ale klima dawała radę jak było gorąco.
Opublikowano
Ale to nie jest na włączonej klimatyzacji. Tak sie dzieje przy normalnym nawiewie.

:duh:

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł