Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dzisiaj czyściłem maszynkę słuchając muzykę itp. W konsenkwencji doprowadziłem do rozładowania akumulatora ( pierwszy raz to mi się stało). W trakcie odpalania zrobiła się choinka z kontrolek i aku padł. Po naładowaniu 10min X odpalił bez problemu ale świeci się po środku kontrolka 4x4. Próbowałem ją zdezaktywować przyciskiem DSC ale nie pomaga. Dodam, że reduktor się poci i nie wiem czy nie spadł poziom płynu ? Dziwne bo 4x4 nigdy się nie zapalało. Jakieś sugestie ?
Opublikowano

Potwierdzam, pomogło :) Czary

Nie zauważyłem, że miałem na zapłonie z 2h. Nawiew, navi itp było włączone. Jak bez zapłonu to można sluchać 2h i z aku nic się nie dzieje.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie u mnie to samo po odłączeniu aku.Robiłem Wasze czary ale nie pomogło. Czyli teraz podłączenie pod kompa? Czy jeszcze jakieś pomysły ,,bezinwazyjne"?
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

4x4 to zwykle czujnik kata skretu w kierownicy. Bez dokladnej diagnozy kompem - mozna wrozyc z fusow. Czujnik do wymiany, koszt czujnika okolo 1600zl (o ile pamietam) a na alledrogo mozna za jakies 270zl juz kupic.

Niestety demontaz i montaz sa dosc upierdliwe, wiec kwota wymiany to 400zl (w tym adaptacja).

Opublikowano
Papik , nie pitol.problem kontrolki 4X4 po rozładowanym akumulatorze to nic innego jak tylko to co pisali koledzy kilka postow wyżej- skrecic do oporu w prawo i w lewo kierownicą i problem znika, wiec proszę nie mącic w naszych przemeczonych życiem glowach.......A dlaczego koledze ArtPol - owi nie pomoglo????może się dowiemy jak kolega się obudzi i opisze jak się uporał bo nie wierze ze od września ujezdza iksa z zapaloną kontrolką 4X4.
Opublikowano
Przepraszam Panowie :nienie: , może nie tu ale odpowiedziałem w temacie triady. W sumie zbieg okoliczności, bo stało się to po rozładowaniu aku. Powodem była taśma/czujnik położenia kierownicy i problem z adaptacją. Pozdrawiam. A przy zwykłym rozładowaniu aku pomaga skręt do oporu,potwierdzam. :cool2:
Opublikowano
Papik , nie pitol.problem kontrolki 4X4 po rozładowanym akumulatorze to nic innego jak tylko to co pisali koledzy kilka postow wyżej- skrecic do oporu w prawo i w lewo kierownicą i problem znika, wiec proszę nie mącic w naszych przemeczonych życiem glowach.......A dlaczego koledze ArtPol - owi nie pomoglo????może się dowiemy jak kolega się obudzi i opisze jak się uporał bo nie wierze ze od września ujezdza iksa z zapaloną kontrolką 4X4.

Pitolenie, pitoleniem ale mialem racje :P

• 7 lat później...
Opublikowano
Witam , a takie szybkie pytanie co jakiś czas podczas odpalania na sekunę zaświeca sie 4x4 i wykrzyknik żółty , co to może byc ?