Skocz do zawartości

E34 M50B25 Tryb awaryjny? Reset kompa? Tańczą zegary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś taka wariacja u mnie za każdym razem kiedy włączę zapłon. Co się dzieje? Jakiś reset kompa? Tryb awaryjny?

Oraz chyba alternator mi padł a nie mam gdzie sprawdzić ładowania bo po każdej przejażdżce auto nie chce odpalać i musze ladować aku :/

Jakie ładowanie powinien mieć jak będę mierzył???

Opublikowano
takie cos wlacza sie przytrzymujac prawy przycisk przy zegarach i przekrecajac kluczyk w pierwsza pozycje, moze ci sie ten przycisk zacial?
Opublikowano

Test zegarow wyglada inaczej. Wszystkie wskazowki, paliwo, temp, obr, pred. powoli powinny obrocic sie na maksa w prawo i wrocic na pozycje. A tu pred. i obr. zatrzymuje sie w polowie.

Opublikowano
Może przez jakieś zwarcie szaleją te zagary i rozwala akumulator. Sprawdź jaki ma pobór prądu na wyłączonym i jaki po zapłonie. Najtańczy miernik kupisz za mniej niż 5zł, a warto mieć go pod ręką ;).

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano

Jutro wezme z warsztatu miernik i pomierze. Lecz dziwną sprawą jest, ze po ladowaniu akumulatora czasami tez nie chce nawet przekręcić bendix.

Oby akumulator był padnięty i robił akcje, a co do zegarów zgłupiałem.

Jaki amperarz najlepszy będzie do M50?