Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Możecie mi powiedzieć co może być przyczyną nieświecenia jednego ringu? Mam LCI z xenonami i w prawej lampie skrajnie prawy ring (jeden z dwóch) nie działa. Czy tam jest jakaś żarówka odpowiedzialna za to? Co może być przyczyną? W realoem nie znalazłem nic co może być za to odpowiedzialne.

Dzięki z góry.

Opublikowano

Witam. Miałem ten sam problem. Pisałem o tym również na forum. Jedna żarówka H8 oświetla dwa ringi. Jeśli nie świeci Tobie tylko jeden z nich to możliwości jest kilka:

1) Został przerwany w którymś miejscu światłowód. Sprawdź w łączniku obu ringów (u góry - dwie wiązki światłowodowe) czy są podświetlone. Jeśli są - to znaczy, że światło z żarówki dobrze jest przekazane na drugi ring tylko ułamany/przełamany jest w dalszej części światłowód.

2) Jeśli nie jest podświetlony to znaczy że nadpaliła się końcówka światłowodu. Ma ona swój początek w komorze żarówki H8 - będziesz widział przy włączonych światłach postojowych taką szybkę absorbującą ciepło (sprawdź też czy ona jest). Jeśli jej nie ma to masz już odpowiedź - końcówki światłowodów są nadpalone (spowodowane bardzo wysoką temperaturą żarówki H8). Wówczas nie pozostaje nic innego jak rozebrać reflektor i przeszlifować końcówkę i założyć nową szybkę.

Jesteś może z okolic Poznania ?

Opublikowano (edytowane)

O kurcze, nie wiedziałem że to takie problemy w nich występują. Sprawdzę to co napisałeś.

Taką szybkę skąd dostanę?

Tak, jestem z Poznania, dlaczego pytasz?

Edytowane przez xelion
Opublikowano
O kurcze, nie wiedziałem że to takie problemy w nich występują. Sprawdzę to co napisałeś.

Tak, jestem z Poznania, dlaczego pytasz?

Hm,to TRZYMAJ kciuki dziś za KOLEJORZA :cool2:

icon4.png
Opublikowano
Myślę ,że jak wygramy ze 4-0 to ringi same zaswiecą :cool2: :cool2: :cool2: :D
icon4.png
Opublikowano
Czy przy pozycji "światła postojowe" świecą mocniej ? Jeśli tak to jest coś z elektroniką. Jeśli świecą tak samo, spróbuj poruszać w gnieździe żarówką H8 spoglądając na ringi - czy zmienia się natężenie świecenia.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
w co może być jeśli czasami nie świecą mi ringi w prawej lampie ? tzn. kiedyś przestał świecić i później zaczęły, myślałem że to coś z żarówkami więc zostały wymienione - było to jakiś miesiąc lub dwa temu, dzisiaj znów przestały.
  • 6 lat później...
Opublikowano
Cześć wszystkim. Podepnę się pod temat jeżeli można. Ostatnio miałem pecha i uderzyłem sarnę. Nie jechałem szybko ale wystarczyło żeby połamać uchwyty od trzymania reflektora i wyrwało spryskiwacz ksenona. Po tym uderzeniu nie działa jak w tytule prawy, skrajny ring(z pozycji kierowcy) Co mogło się stać? Wszystkie inne działają a ten jeden wygląda jakby chciał świecić ale nie mógł i najciekawsze jest to, że słychać piszczenie z tego reflektora. Sprawdzałem drugi dla porównania ale tam nie piszczy. Bardzo proszę o pomoc może to piszczenie to konkretny powód przez który ring nie świeci. Z góry dziękuję
  • 9 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

A ja w swojej e60 mam taki problem ze wogole nie świecą mi ringi, Lampy Dynamicdrive LCI wczoraj założyłem nowe H8 i nadal nic. Ktoś coś podpowie gdzie szukać problemu??