Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jak zamontowac hak mam na mysli orginalny moze ktos dysponuje jakimis zdjeciami :norty: czy trzeba wiercic otwory czy sa juz otwory fabrycznie zrobione. :?:
Opublikowano
Niedawno zmieniałem hak z dokładanego na fabryczny i wydaje mi się, że otwory były fabryczne, ale pewny na 100% nie jestem. Na pewno w obu hakach były identyczne, więc raczej są tam już fabrycznie.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Niedawno zmieniałem hak z dokładanego na fabryczny i wydaje mi się, że otwory były fabryczne, ale pewny na 100% nie jestem. Na pewno w obu hakach były identyczne, więc raczej są tam już fabrycznie.

aha a nie zwracales uwagi na odboje zderzaka bo podobno trzeba je wymieniac z ruchomych na sztywne :norty: a jakiej firmy hak zakladales :?:

Opublikowano
Miałem jakiś stały hak, a w drugiej e34 miałem taki wkładany. Oryginalny BMW. Odbojów nie ruszałem, nie wiem czy ktoś się pofatygował jak zakładał tam ten hak.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Otwory są oryginalne i gwintowane. Oryginalny hak wchodzi i wystarczy dokupić śruby, lepiej utwardzane, przynajmniej 8,8. Odkręcasz zderzak i wsuwasz hak, skręcasz go do belek i tylko otwór w zderzaku, jeśli trzeba :]
Opublikowano
Zeby zalozyc glowice trzeba miec po pierwsze belke na hak za zderzakiem. Do niej mocujesz glowice.

Rafciu to tak jak napisałem :]

Opublikowano
:dance: hak zamontowany westfalia otwor wyciety w zderzaku instalacja podpieta wszystko bylo by fajnie jak by nie odboje do zderzaka trzeba by bylo je podszlifowac szlifierka kontowa ale siadlo na styk :norty: dzis gonie po przyczepke kempingowa jak nie odpadnie po drodze to znaczy ze bedzie zył :mrgreen: jak by ktos chcial cos sie dowiedziec niech pyta :norty: :norty: :norty:
Opublikowano
:dance: hak zamontowany westfalia otwor wyciety w zderzaku instalacja podpieta wszystko bylo by fajnie jak by nie odboje do zderzaka trzeba by bylo je podszlifowac szlifierka kontowa ale siadlo na styk :norty: dzis gonie po przyczepke kempingowa jak nie odpadnie po drodze to znaczy ze bedzie zył :mrgreen: jak by ktos chcial cos sie dowiedziec niech pyta :norty: :norty: :norty:

Pamiętaj jeszcze o przeglądzie i takie jedno pytanie, masz w przednich błotnikach kierunki?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja u siebie hak dokładałem 2 lata temu i kierunki z boku też mam :)
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Ja nie mam kierunkow z boku, a hak mialem fabrycznie zamontowany.

Masz hak wbity w dowodzie rej.?? Jeżeli tak to spox, natomiast jeżeli montujesz i jedziesz na Stację Diagnostyczną i chcesz wbić przegląd w dowód (przegląd na hak - jednorazowy, na cały żywot auta), to musisz mieć kierunkowskazy z boku auta. Można takie okrągłe na zderzak ale wioskowato wygląda, ja montowałem oryginalnie w błotnik.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to musisz mieć kierunkowskazy z boku auta

z tym się nie zgodzę.. w poprzedniej moje e34 miałem oryginalny hak zamontowany i kierunków z boków nie miałem

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Ja podaję przykład z autopsji, zamontowałem oryginalny hak. Na przeglądzie pojechałem i potrzebne było świadectwo homologacji haka (tabliczka znamionowa albo "wytatuowane" znaki na jabłuszku haka) oraz boczne kierunki. Tak było w moim przypadku. Po tym wszystkim pan przystawił p[ieczątkę i napisał zamontowany hak i możliwość ciągania czyczepki :]
Opublikowano
to musisz mieć kierunkowskazy z boku auta

z tym się nie zgodzę.. w poprzedniej moje e34 miałem oryginalny hak zamontowany i kierunków z boków nie miałem

Poza tym napisałeś "w poprzedniej moje e34 miałem oryginalny hak zamontowany" może z tym jest inaczej :]