Skocz do zawartości

e34 sedan jak zamontowac hak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jak zamontowac hak mam na mysli orginalny moze ktos dysponuje jakimis zdjeciami :norty: czy trzeba wiercic otwory czy sa juz otwory fabrycznie zrobione. :?:
Opublikowano
Niedawno zmieniałem hak z dokładanego na fabryczny i wydaje mi się, że otwory były fabryczne, ale pewny na 100% nie jestem. Na pewno w obu hakach były identyczne, więc raczej są tam już fabrycznie.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
  • Autor
Niedawno zmieniałem hak z dokładanego na fabryczny i wydaje mi się, że otwory były fabryczne, ale pewny na 100% nie jestem. Na pewno w obu hakach były identyczne, więc raczej są tam już fabrycznie.

aha a nie zwracales uwagi na odboje zderzaka bo podobno trzeba je wymieniac z ruchomych na sztywne :norty: a jakiej firmy hak zakladales :?:

Opublikowano
Miałem jakiś stały hak, a w drugiej e34 miałem taki wkładany. Oryginalny BMW. Odbojów nie ruszałem, nie wiem czy ktoś się pofatygował jak zakładał tam ten hak.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Otwory są oryginalne i gwintowane. Oryginalny hak wchodzi i wystarczy dokupić śruby, lepiej utwardzane, przynajmniej 8,8. Odkręcasz zderzak i wsuwasz hak, skręcasz go do belek i tylko otwór w zderzaku, jeśli trzeba :]
Opublikowano
Zeby zalozyc glowice trzeba miec po pierwsze belke na hak za zderzakiem. Do niej mocujesz glowice.
Opublikowano
Zeby zalozyc glowice trzeba miec po pierwsze belke na hak za zderzakiem. Do niej mocujesz glowice.

Rafciu to tak jak napisałem :]

Opublikowano
  • Autor
:dance: hak zamontowany westfalia otwor wyciety w zderzaku instalacja podpieta wszystko bylo by fajnie jak by nie odboje do zderzaka trzeba by bylo je podszlifowac szlifierka kontowa ale siadlo na styk :norty: dzis gonie po przyczepke kempingowa jak nie odpadnie po drodze to znaczy ze bedzie zył :mrgreen: jak by ktos chcial cos sie dowiedziec niech pyta :norty: :norty: :norty:
Opublikowano
:dance: hak zamontowany westfalia otwor wyciety w zderzaku instalacja podpieta wszystko bylo by fajnie jak by nie odboje do zderzaka trzeba by bylo je podszlifowac szlifierka kontowa ale siadlo na styk :norty: dzis gonie po przyczepke kempingowa jak nie odpadnie po drodze to znaczy ze bedzie zył :mrgreen: jak by ktos chcial cos sie dowiedziec niech pyta :norty: :norty: :norty:

Pamiętaj jeszcze o przeglądzie i takie jedno pytanie, masz w przednich błotnikach kierunki?

Opublikowano
Ja nie mam kierunkow z boku, a hak mialem fabrycznie zamontowany.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
ja u siebie hak dokładałem 2 lata temu i kierunki z boku też mam :)
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Ja nie mam kierunkow z boku, a hak mialem fabrycznie zamontowany.

Masz hak wbity w dowodzie rej.?? Jeżeli tak to spox, natomiast jeżeli montujesz i jedziesz na Stację Diagnostyczną i chcesz wbić przegląd w dowód (przegląd na hak - jednorazowy, na cały żywot auta), to musisz mieć kierunkowskazy z boku auta. Można takie okrągłe na zderzak ale wioskowato wygląda, ja montowałem oryginalnie w błotnik.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
to musisz mieć kierunkowskazy z boku auta

z tym się nie zgodzę.. w poprzedniej moje e34 miałem oryginalny hak zamontowany i kierunków z boków nie miałem

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Ja podaję przykład z autopsji, zamontowałem oryginalny hak. Na przeglądzie pojechałem i potrzebne było świadectwo homologacji haka (tabliczka znamionowa albo "wytatuowane" znaki na jabłuszku haka) oraz boczne kierunki. Tak było w moim przypadku. Po tym wszystkim pan przystawił p[ieczątkę i napisał zamontowany hak i możliwość ciągania czyczepki :]
Opublikowano
to musisz mieć kierunkowskazy z boku auta

z tym się nie zgodzę.. w poprzedniej moje e34 miałem oryginalny hak zamontowany i kierunków z boków nie miałem

Poza tym napisałeś "w poprzedniej moje e34 miałem oryginalny hak zamontowany" może z tym jest inaczej :]