Skocz do zawartości

BMW e39 540i odcina zapłon przy 5.000obr./min POMOCY...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy koledzy z forum mam powazny problem z moja bunia juz od ponad roku nikt nie potrafi mi naprawic tej usterki.

Mianowice po zrestartowaniu komputera przez okolo 15 kilometrów jest okey odcinka jest przy 6.2 tys i samochód dobrze chodzi, ale juz po tych kilku czsami kilkunastu kilometrach zaczynaja sie schodki moja lalke zaczyna odcinac przy 5 tysiacach i ma sporo mniej mocy dodam ze to 6 biegowy manual miał ktos taki przypadek lub moze cokolwiek wie na ten temat prosze o pomoc:(

Wymienione:Było podejrzenie ze ma przestawiony rozrzad który został wymieniony na nowy i od podstaw ustawiony nic nie pomogło. Swiece, Filtry, Przepływomierz, Czujnik wału korbowego, Czujnik wałka rozrzadu, Miała wgrywany nowy soft do kompa.

A i jeszcze wazne info mam w niej LPG stag 300+ Półtora roczna sekwencja.

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Sprawdź LPG bo często się słyszy jak rozjeżdżają się mapy bo komp. przestawia się do gazu i wychodzą cyrki.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
  • Autor

Po restarcie kompa jest to obojetne czy lpg czy benzynka i tak zaczyna ja odcinac przy 5 tysiach...:(

A propo tego czy mapy sie zgadzaja to była kilku krotnie ustawiana i nadal bylo to samo :(

Opublikowano
  • Autor

Jestem z Nowego Dworu Mazowieckiego.

Inpa pokazuje tylko czujnik spalania stukowego 2 ale powiedziano mi ze to nic sie do tego nie ma??

Opublikowano
No jak nie ma. Przecież sygnał z czujnika idzie do sterownika silnika i jeżeli jest coś nie tak, zmienia kąt wyprzedzenia zapłonu. Więc jeżeli czujnik do wymiany to możesz mieć spadki mocy itd. Czyż nie tak?
Opublikowano
  • Autor
Na szczescie wziołem sie i za to, jutro bede juz miał czujnik spalania stukowego wiec sie okaze co i jak :)
Opublikowano
A czy wcześniej było ok czy kupiłeś z tą zagadką? I drugie pytanie,czy to silnik z vanosem?
Opublikowano
  • Autor

Silnik bez vanosów.

A czy kupiłem z zagadką ciezko stwierdzic okolo miesiaca bylo wszystko okej i potem sie zaczeło...

Opublikowano
Wymienisz czujnik i zobaczymy co będzie dalej z zagadką. Dobrze by było jakby on był winowajcą. Powodzenia :cool2:
Opublikowano
moze to byc czujnik abs u mnie to był lewy tył i odcinke miałem 3,5 tysi :)
Opublikowano
  • Autor
Wracam ponownie dzieki waszej pomocy naprawilem błedy kompa i silnika ale niestety nie odciecie moze ktos cos dalej wie??
Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiazany.

Mianowicie była to zbyt mało wydajna pompka paliwa przez która głupiał komp Pozdrawiam i dziekuje za pomoc:)