Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kriswin -nie chodzi o to w którym padają a w którym nie ale o to że wszyscy wiemy że w M47tu2 turbiny padały znacznie częściej niż w M47 czy N47 co wskazuje na wadę fabryczną tak samo jak rozrząd w N47. Ja mimo że mam nalatane 160 tys km to profilaktycznie wymieniłem rozrząd na ten poprawiony o grubszym łańcuchu i innych ślizgach teraz jestem spokojny że nic z nim nie będzie się dziać.
  • Odpowiedzi 694
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A w n47 nie rozwalą silnika?

- Wczoraj mojemu ojcu padła turbina na szczęście nie narobiła żadnych szkód w 520d n47 przebieg ori 161 tyś i uprzedzając obrońców tych silników od razu mówię, że oleje były wymieniane co 15 a auto nie katowane na zimnym i chłodzone po jeździe. :mad2:

Jakie były objawy? Wstawił nową? Z ciekawości - ile wyszło?

Nagle na autostradzie przy 140 zaczęła chodzić jak karetka pogotowia na sygnale i znaczny ubytek oleju, więc dla bezpieczeństwa laweta. Auto ma pojeździć jeszcze długi czas, choć z tym silnikiem to różnie bywa, więc została wstawiona nowa - ze wszystkim oleje filtry robota itd 4,900 z fvat i 2 letnią GW.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jak zawsze najwiecej do powiedzenia maja Ci ktorzy nigdy nie mieli n47 :mrgreen: z forumowym ekspertem pipidzi na czele. Strach nad morze jechac 318 bo mozesz czasem nie wyprzedzic Tira :norty: To takie ciekawe ze 70% z 640 postow przedmowcy dotyczy czegos czego nigdy nie mial ale czytal w auto swiecie :cool2:
Opublikowano

Ja mam e90 2009/10 rok 177 km z czarną pokrywą przebieg 115 tys i nic w silniku nie robiłem poza zmianą oleju i filtrów , chodzi normalnie bez zarzutu

a e60 2008 rok 177 km srebrna pokrywa - jakieś 140 tys ale w silniku to mechanicy zostawiają autografy jak inżynierowie z fabryki AMG

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Mylisz sie, nikt nie chce czytac twojej tworczosci o dieslach BMW. Kup sobie jednego pojezdzij z 20000km i wtedy sie udzielaj. Narazie mozesz rownie dobrze pisac o silnikach ferrari.
Opublikowano

wiekszych bzdur juz dawno nie czytalem :shock:

wtryski po 1800 sztuka...

ja widzialem po 900 po fabrycznej regeneracji w boshu

nie to, że jestem nie miły, ale co niektórym przydałaby się nauka czytania ze zrozumieniem... 1800zł to koszt nowego wtryskiwacza, a nie po regeneracji,

po za tym z tego co mi wiadomo to na dzień dzisiejszy wtryski piezoelektryczne podlegają regeneracji, ale tylko Siemensa o Bosch'u czy Delphi można narazie zapomnieć.

Dlaczego twierdzisz, że to bzdury? większość usterek wymienionych w artykule jest na forum/forach wystarczy poszukać...

tak, a nowa skrzynia automat kosztuje 20 kola a silnik 40. rozumiem, ze jak Ci padnie skrzynia to pojdziesz do aso i kupisz sobie nowa.

obawiam sie, ze nie zrozumiales co chcialem powiedziec.

ps. nie pisze o regeneracji wtryskow w serwisie boscha tylko o fabrycznej regeneracji a to roznica

-------

mart

• Główni Moderatorzy
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś wymieniałem pasek klinowy w jednym z krakowskich serwisów (polecanych tutaj) Przy okazji mogłem obejrzeć sobie naprawę n47 177 z 2008 r - z X3: obrócona panewka na 1 cylindrze, przebieg ori 170 tyś km :mad2: Ciekawe, że kolejny serwis z którym rozmawiam mówi to samo: nigdy nie brać n47 bo pod względem awaryjności to wpadka na miarę starych psujących się TDSów - chyba, że jako nowy. :norty a niektórych teorie o niesamowitej rehabilitacji koncernu BMW w tych silnikach po 2011 to niestety też iluzja, w F10 już robili pęknięty rozrząd przy 230 tyś km. Także do pękających rozrządów, pękniętych bloków, dochodzą obracające się panewki :duh:

http://img827.imageshack.us/img827/3281/yl67.th.jpg

Opublikowano
A wiec mamy jeszcze kolejny problem w N47 pomijając rozrząd ,obrócona panewka i to przy takim przebiegu, to już wpadka na całego :duh: nic tylko brać sprawdzone M47tU
Opublikowano

moze wy jesteście chlopaki zazdrośni?? i boli was ze nie macie N47....

mam m47tu ale wg mnie Nka jest o niebo lepsza !!!!! pojezdzijcie i porównajcie sobie...

tak czy inaczej mka sie skonczyla i teraz jest tylko n wiec nie ma co pier..vffiov lic. tylko kupowac NOWE Nki z salonu. i gwarantuje ze auto bedziecie chodzic i calowac.

a jak macie na 30% ceny nowego auta to nie dziwcie sie ze auto bedzie sie zachowywac na 30%. kupione przez polaka od turka... który kupil od niemca..... niemiec nawalił 400 turek cofnał na 200 a polak na 130... :cool2:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

mam m47tu ale wg mnie Nka jest o niebo lepsza !!!!! pojezdzijcie i porównajcie sobie...

tak czy inaczej mka sie skonczyla i teraz jest tylko n wiec nie ma co pier..vffiov lic. tylko kupowac NOWE Nki z salonu. i gwarantuje ze auto bedziecie chodzic i calowac.

a jak macie na 30% ceny nowego auta to nie dziwcie sie ze auto bedzie sie zachowywac na 30%. kupione przez polaka od turka... który kupil od niemca..... niemiec nawalił 400 turek cofnał na 200 a polak na 130... :cool2:

Nie przejmuj się stary, tutaj trendy wyznacza auto-świat i awaryjność aut z niewiadomą przeszłością. Najgorszy silnik na świecie, tykająca bomba, ogólnie boje się jeździć autem dalej niż 5 km od domu :lol: :lol: :lol:

Opublikowano

Nie przejmuj się stary, tutaj trendy wyznacza auto-świat i awaryjność aut z niewiadomą przeszłością. Najgorszy silnik na świecie, tykająca bomba, ogólnie boje się jeździć autem dalej niż 5 km od domu :lol: :lol: :lol:

Swoim autem lepiej w ogóle nie wyjeżdżaj :lol:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Podstępni PRowcy Auto świata (niemieckiego Auto Bild'u...) zakradają się do najczarniejszych dziupli mechaników, aby potem tutaj specjalnie wrzucać historie wzięte z Marsa :norty:
Opublikowano
Podstępni PRowcy Auto świata (niemieckiego Auto Bild'u...) zakradają się do najczarniejszych dziupli mechaników, aby potem tutaj specjalnie wrzucać historie wzięte z Marsa :norty:

Lub z księżyca :duh:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Swoim autem lepiej w ogóle nie wyjeżdżaj :lol:

Przerabiam na kurnik :D

Opublikowano

E tam Panowie psują się na potegę i wszystko po kolei siada tym co kupili szroty lub szczepionki i kręcone kilosy z 400.000 na 120.000 .

Jak się dba i ma pewne auto to czy to z m czy n silnikiem nic się specjalnego nie dzieje .

W n jak trzeba to wymienia się łańcuch w m gdy padnie to turbo reszta to przypadkowe usterki jak w każdym aucie .

Tu najcześciej piszą Ci , którym coś właśnie padło i proszą o pomoc bo nie wiedzą co i z czy sie jada w tych autach.

Nie ma co brać do statystyk awaryjności tego forum .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/