Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zamierzam wkrótce kupić E46 z benzynowym silnikiem R6. Próbuje uzyskać rzetelnych informacji nt. zużycia paliwa. Wiem, że jest to wprost proporcjonalne do stylu jazdy. Chodzi mi jednak o wartości uśrednione. Z informacji na forum wyczytałem, że różnica w spalaniu pomiedzy silnikami 2.0 a 2.8 nie jest aż taka wielka. Czy to możliwe? Z góry bardzo dziekuję za wszelkie odpowiedzi. Bardzo proszę o nie odwoływanie mnie do :search: . Dziekuje.

Pozdrawiam,

Artur

Ps. Oczywiście chodzi mi o zużycie benzyny nie LPG.

Artur
Opublikowano

Następne mądre pytanie w stylu jaka róznica w spalaniu itp. :mad2:

Na forum było tego już pełno i co chwile pojawiają się znowu te same pytania ! Proponuję użyć "szukaj"

Na stronie http://www.bmw-klub.pl/samochody/danetech.htm są dane techniczne i spalanie konkretnych modeli i raczej pokrywa się to z rzeczywistością podaczas normalnej jazdy.

Opublikowano

Coz... Kolejna rzeczowa odpowiedz chciało by się rzec. Dane techniczne sprawdzałem ale sa niekompletne. Szukałem na forum ale nie znalazłem tego wiele a z przykrością muszę stwierdzić, że nie mogę poświęcić kilku godzin na sprawdzenie kilkuset postów (choć bardzo bym chciał).

Z drugiej strony zazdroszczę wolnego czasu na odpowiedź i komentarz tego typu. Ufam również, że Twoje pytania są zawsze mądre - gratuluję !

Jeszcze raz gorąca prośba do użytkowników / osób które mają jakieś doświadczenia -jeśli ktoś potrafi coś odpowiedzieć bedę bardzo wdzięczny za pomoc.

Dziekuje i pozdrawiam,

Artur

Artur
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam.Mam 328 ci e46.Pali zależnie od stylu jazdy.Na trasie przy 120km\h na włączonym tempomacie potrafi zejść nawet na 7 l\100km ale w mieście przy ciężkiej nodze pali mi 16l.Srednio można przyjąć 11-12l