Skocz do zawartości

e46 20d 150km touring czy radio mp3 jest lepsze od CD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A czy jakość mp3 można w ogóle porównywać do jakości nieskompresowanego audio ?
Opublikowano
ale pytanie dotyczy parametrów radia. Wymieniłem formaty bo zastanawiam się czy BMW zmieniało coś w poszczególnych modelach
Opublikowano
Professional w e46 nie wychodziło z mp3 z tego co wiem, tylko późniejsze Biznesy, dlatego odpowiedź o różnicy w jakości uznałem za bezcelową
Opublikowano
Spoko, to jest to samo moim zdaniem, tylko kwestia odczytu się różni, było też 2 - 3 różnych producentów i z Mode albo bez.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Parametry najprawdopodobniej są te same, natomiast byli różni dostawcy: alpine, siemens/vdo, blaupunkt, becker :wink: w zależności od rocznika. Z tego co się orientuję jakość dźwięku także była na różnym poziomie
Opublikowano
mysle jeszcze o jakims standardowym radyjku z usb czy karta pamieci ale kurde nie wyglada to tak jak bym chcial. Druga sprawa czy idzie to podłączyć do kierownicy wielofunkcyjnej?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zapomnij o tym, wygląda to ochydnie.... sam miałem nawet zakupione radio alpine 9812r jak najbardziej pasujące do moich aluminiowych listew + ramki, przejściówki itp... a na koniec okazało się że nie da się upchnąć kabli od tego radia (za mało miejsca). Straciłem kupe kasy, czasu i nerwów :cool2: Lepiej przyzwyczaić się do płyt cd lub zmienić auto :wink:
Opublikowano

inne radio można bez problemu wsadzić, na kable tam jest dużo miejsca, wystarczy je wsadzić w lewo za deską i już. Nie wygląda dobrze ale gra dobrze. Nawet na zwykłych głosnikach po zmianie radia bedziesz się czuł jakbyś pare tys. zainwestował w audio, takie pierwsze wrażenie jest po zmianie samego radia. Ori radia nie mają mocy żadnej, do tego głośniki papierowe i źle umocowane.

Niektóre radia chyba mają możliwośc podłączenia ale potrzebny jest chyba do tego jeszcze jakiś moduł czy inna przejściówka żeby z kierownicy działały.

Ja ogólnie długo walczyłem ze sobą ale jednak wole dzwięk i wygode, a nie wygląd.

Zawsze możesz pomyślec też o zmieniarce mp3. Ogólnie dorwać radio z mp3 jest ciezko no i drogie bardzo są. Według mnie gra nie warta świeczki.

szukam
Opublikowano

A ja właśnie z zestawu pioneera bardziej HiEndowego, wzmacniacza, skrzyni i kondensatora powróciłem do ori, które podłączam pod iPoda.

Tyle, że na HK.

Opublikowano
Kiedyś też chciałem zmienić audio i pojechałem do fachowca. Mam professionala i chciałem żeby zrobił mi cos na tej bazie bo dobrze na desce wygląda. Absolutnie powiedział "nie" Jedyny sposób na zachowanie wyglądu fabrycznego to ...ukrycie wszystkiego w schowku i zachowanie atrapy BMW. :)
Opublikowano

Ale professional to tylko radio, to co miał robić na bazie radia żeby ładnie wyglądało ?

btw sam professional lepiej gra, ale nie zawsze da radę go przerobić pod aux a i czytniki audio nie są pod niego ronione.

Pewne jest że działa pod nim iPod na ori interface-ie.

Opublikowano

Witam

Według mnie nie ma co patrzeć na wygląd zwłaszcza w dzisiejszych czasach tamte radia raczej już nie dają rady a na innym radiu będziesz miał i dźwięk lepszy i funkcjonalność wiadomo USB czy slot na kartę SD ja u siebie mam ALPINE nie pamiętam jaki model ale ma identyczne podświetlenie jak zegary i wszystko w nocy ładnie wygląda także ja na Twoim miejscu bym się nie czaił ;D

Opublikowano

no to mam jeszcze wiekszy metlik niz miałem hehe ale dzieki za wpisy.

macie namiar na allegro albo gdzie indziej na jakies radyjko za 700-800 zeta oraz interfejs ktory pasowac bedzie do mojego auta pamietajac ze mam kierownice wielofunkcyjna i chcialbym z niej korzystać od czasu do czasu ;)

Opublikowano

Do e46/e39/e38 tylko fabryczne radia, kazde inne wyglada paskudnie.

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg