Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wzsytskich zainteresowanych , kolezanki i kolegow,

nadszedl czas, by z modelu AUDI A6 C6 (4F) przesiasc sie na cos wiekszego, z innym srodkiem. :)

Oczywiscie pod dachem wciaz pozostanie TT Coupe (8N), ale swoja C6 sprzedaje.

IMGP2859_resize.JPG

Zainteresowanych, zapraszam (Ogloszenie, TUTAJ ) ;) (mozliwe wymagane zalogowanie)

W szerokim kregu poszukiwan, od Audi Q7 do X5/X6, wybor padl..... na BMW GT (F07)

Powiem tylko, ze auto nie ma Night Vision oraz aktywnego tempomatu, SideView + Park Assistent. :]

Reszte z dostepnego wyposazenia jakie BMW posiada, zatem:

- Head Up Display (kolorowy)

- Speed Limit Info + tempomat

- Komfortowe siedzenia (dmuchane boczki, podparcie ledzwi, podparcie kolan, ogrzewanie, wentylowanie, elektryczny+aktywny zaglowek, masaz ud - wszytsko sterowane elektronicznie) + pamiec

- Adaptive Suspension + Dynamiczne amortyzatory (4 tryby pracy zawieszenia+brak przechylow podczas pokonywania zakretow)

- Elektryczna, dzielona tylna klapa (limo / hatchback)

- Kamera cofania + PDC

- Soft Close (automatyczne domykanie drzwi) + Komfortzugang (otwieranie / zamykanie bez pilota)

- Panorama dach

- Fotochromatyczne wszytskie lusterka + poprawa widocznosci przy cofaniu z lewej strony (kraweznik)

- Podsufitka Anthratzit Schwarz

- Czarna, ceramiczna aplikacja na wzsytskie przyciski/elementy sterowania panelem

- Ambient Light (welcome/good bye swiatla)

- Xenon Adaptive Lights (doswietlanie zakretow + poprawa widocznosci na boki oraz w pionie)

- Ostrzezenie przed zmiana pasa

- Internet + BMW Online (gielda, wiadomosci, mapy, info + serwis)

- Sterowanie glosowe + BT (+AUX+USB+DVD+HDD)

- Ogrzewanie+Wentylacja postojowa

- Tylna os skretna

- ...... bla bla bla... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kola R19 (przod 245 / tyl 275)

IMGP9189_resize.JPG

IMGP9219_resize.JPG

IMGP9218_resize.JPG

IMGP9201_resize.JPG

IMGP9225_resize.JPG

IMGP9198_resize.JPG

IMGP9155_resize.JPG

IMGP9162_resize.JPG

IMGP9159_resize.JPG

IMGP9210_resize.JPG

IMGP9212_resize.JPG

IMGP9217_resize.JPG

IMGP9235_resize.JPG

Podsumie w jednym zdaniu: jestem mega zadowolony. Wyposazenie, komfort jazdy i osiagi samochodu powoduja, ze az zal wysiadac i wylaczas silnik....

Mam nadzieje, ze przyjemnie sie prezentuje. Dziekuje wszytskim, ktorzy byli, czytali i udzielali sie w moich tematach czy odpisywali na posty w kwesti wyboru i poszukiwan odpowiedniego auta.

Oto one. :cool2: :cool2:

IMGP9208_resize.JPG

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bialy moj ulubiony - a jaki to silnik? czy 407KM?

Super autko aby ci sluzyla bardzo dlugo

:cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

napisz jakie zmiany bedziesz robil ? masz bialy kolor wiec mozna duzoooooo i ciekaiwe robic:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do twojejkierownicy mozna zrobic inna skore lub tym podobna

masz adresy do wykonania kierownicy jaka tylko bedziesz chcial

Skóry http://www.tapcar.pl/ (robią m.in. dla łódzkiego salonu Mercedes'a), poza tym słynne http://www.javacardesign.com/

Opublikowano

dzieki wielkie :))))

Zmiany..?? Jakies pomysly?? :mrgreen:

Czekam na zimowe opony+felgi. Jestem zwolennikiem czarnych dodatkow, nie wiem, czy nie pomaluje felg na czarny badz grafit. I listwa chromowa na tylnej klapie mnie denerwuje.. moglaby byc czarna, tak jak koncowki wydechu... :mrgreen: :mrgreen:

Wersja to 530d (245KM) 2 wydechy zostaly na zlecenie 1. wlascicela w salonie zlecone. V8 optic look :norty: Kazdy wydech dostal oddzielna rure za katalizatorem :cool2:

Opublikowano

Super maszyna !!

Kwintesencja tego co najlepsze....

Życzę miłego użytkowania i sam się zaczynam zastanawiać... :)

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Super maszyna !!

Kwintesencja tego co najlepsze....

Życzę miłego użytkowania i sam się zaczynam zastanawiać... :)

Nad czym się pytam? ???

Z pełną odpowiedzialnością powiem ze nie będziesz żałował.

Heheheh :norty:

To auto dla ludzi którzy cenią komfort podróży ale potrzebują więcej miejsca niz oferuje 7er :)

Opublikowano

Zdecydowanie wiem, że nie pożałuję - niemniej jednak wydatki innego typu mnie teraz czekają więc obejdę się smakiem.

Nic nie trwa wiecznie więc kiedyś z pewnością wydatki się skończą :) wtedy będzie GT

Jeszcze raz gratuluję wyboru i samego zakupu. Samochód naprawdę wyśmienicie wyposażony i piekielnie piękny !!

Jedyne do czego bym się przyczepił (jeśli to można w ogóle nazwać czepianiem się) to felgi :) Widziałem fajny wzór pięcioramienny - aczkolwiek być może te Twoje są dedykowane do tej wersji.

Opublikowano

Mnie tez sie podobaja z mniejsza iloscia ramion. Choc sloneczko tez jest w porzadku... :D

Co myslicie, zeby je przemalowac na grafit ciemny, czarny badz zupelnie odwrotnie.. na bialo :norty: :norty: ???

Kola+opony zimowe sa juz w drodze. Myslalem, ze najszybszym sposobem byloby Plasti Dip (folia w spray) i pomalowac. Jesli efekt bedzie udany, to zostawie :cool2:

PS. Panowie, wlasnie wrocilem z Wenecji. Jazda z tempomatem: 125-137kmh (ograniczenia Austria + Wlochy), na odcinku 960km (obie strony) spalanie: 7,3L/100km :cool2: :cool2:

Opublikowano

Jaka pogoda w Wenecji ?

Ja wybieram sie tam za kilka dni :)

Co do felg - grafitowe winny wyglądać dobrze

Opublikowano

Prezioso

ja bylem tam juz po raz 3. :)

Pogoda super, a nawet za super. W ciagu dnia 30-33st, dlatego spedzalem wiekszosc dnia na plazy ( w Jesolo ) a dopiero po 17 wybieralem sie do Wenecji. Jesli jedziesz na caly dzien.. to radze sie przygotowac, bo bedzie meczaco i goraco. Woda, nakrycie glowy, etc.. :D Przygotuj sie :)

Minio_78

grafit tez mysle, ze bedzie w porzadku. Mam listwy czarne, wiec mysle, ze bedzie sie dobrze komponowac. Sie zobaczy jak sie popryska.. :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

ładna . najbardziej to mi się podobają drzwi bez ramek :)

a nie miałeś x5 kiedyś? mogę Cię z kimś mylić, ale coś mi się skojarzyło z avatarem, że pisałeś coś o x5. moze to chodzilo o przymierzanie sie do kupna .

Jeśli się mylę, to sorry. Nie chce teraz mi się szukać czy to Ty pisałeś, czy nie .

pozdrawiam

Michał

Opublikowano
ładna . najbardziej to mi się podobają drzwi bez ramek :)

a nie miałeś x5 kiedyś? mogę Cię z kimś mylić, ale coś mi się skojarzyło z avatarem, że pisałeś coś o x5. moze to chodzilo o przymierzanie sie do kupna .

Jeśli się mylę, to sorry. Nie chce teraz mi się szukać czy to Ty pisałeś, czy nie .

pozdrawiam

Michał

hej Michal,

tak, szukalem dosc intensywnie X5/X6, ale jak juz wspominalem, weekend z BMW 7er sprawil, ze zakochalem sie w komforcie i wyposazeniu, a stad juz prosta droga do GT :mrgreen: :mrgreen:

Jak patrze teraz na te X6, ktore probowalem, to poza komfortowymi siedzeniami.. byly to najzwyczajniej... golasy :mad2:

GT to byl doskonaly wybor :norty:

Opublikowano
Samochód świetny, a powiedz mi jak wrażenia z przesiadki do 5 GT z audi a6 ? Jak sprawa z prowadzeniem wygląda i z czuciem mocy ? Bo samochód gabarytowo troche jednak większy, a silnik podobny no i pewnie wyżej troche środek ciężkości ?
Opublikowano

hej Karol211

wrazenia jak najbardziej pozytywne.. a nawet bardziej, zeby nie powiedziec, ze lekko szokujace :mrgreen: :mrgreen:

Komfort jazdy - fenomenalny (choc dodam, ze procz F20 zony nie jezdzilem innym wczesniej - jestem i bede wciaz fanem AUDI :norty: ). Jak wczesniej wpsominalem, kilka dni jazdy F01 sprawily, ze powiedzialem sobie: MUST HAVE :norty:

Jako, ze 7er nie chcialem, padlo na GT. :cool2:

Moc i moment obrotowy: doskonaly. 8biegowa skrzynia radzi sobie doskonale. Czasem potrafi przy 1200RPM juz sie bujac na V biegu :D (miasto, korek przy ok 50-60kmh)

Dodanie gazu, powoduje redukcje czasem nawet o 2biegi nizej :duh: hehehe A zeby w takich przypadkach wyprzedzanie/przyspieszenie bylo plynniejsze i skrzynia sie nie meczyla, wystarczy joystick na polozenie DS przechylic i strzal do przodu :mrgreen:

A6 jest pojemne (mialem Avanta). Tutaj jedan spakowac trzeba sie ciut rozsadniej, ale wiedzialem o tym i w zupelnosci mi to starcza :D

Auto ciezsze, ale i dzieki Adaptive Drive/Dynamic Dämpfer pokonywanie zakretow jest bezbolesne, auto jedzie jak po szynach, bez zbednego przechylania sie. Czy to w Comfort czy Sport.. amortyzatory staja na wysokosci zadania :8)

W AUDI mialem zawieszenie S-Line obnizone o 20mm i z twardszymi amortyzatorami. Poza tym, mam jeszczce TT Coupe, wiec twarde zawieszenie jest mile przeze mnie widziane.. jednak w GT zrzadko jezdze na Sport.. :wink:

Wrecz przeciwnie.. na codzien w zasadzie Comfort, badz Normal na autostradzie ( powyzej 160kmh) :cool2:

Pisac mozna wiele i nie dlatego, ze to moje auto. Obojetnie jaka to bylaby marka, napisalbym to samo wszedzie!!! :mrgreen:

Opublikowano
Dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedź :) Pytam właśnie ze względu na to, że rodzice mają c6 tylko sedan w pneumatyce i staram się ich namówić, że może następny samochód to bmw jednak tata to zaporowy fan Audi, ale ostatnio ku mojemu zdziwieniu spodobało mu się 5 GT :) dlatego też spytałem jak wrażenia po przesiadce :D Dzięki jeszcze raz na pewno się podzielę Twoją wypowiedzią z tatą :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jak umieścić zdjęcia?

wrzucasz zdjecia na zewnetrzny serwer hostujacy takie pliki:

Imageshack / hostuje.pl / picassa / fotosik etc... :search:

Kopiujesz link do teog zdjecia i odpowienimi tagami wklejasz na forum. Badz klikasz w odnosnik (powzyej postu) Img, ktory automatycznie dodaje ww. tagi.

Tak jak ponizej:

[img= LINK DO ZDJECIA ] 

Opublikowano

ten temat, to akurat najmniej odpowiednie miejsce na to. :mrgreen:

:search: ask google kolego badz na PM postaram Ci wyjasnic :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Piękna maszyna ...

Powoli zaczynam się przymierzać do zmiany auta i jak na ten moment to GT jest u mnie na pierwszej pozycji.

Generalnie u mnie 80 % to miasto dlatego zastanawiam się nad nowym 2 litrowym.

Jednak to 20 % to parę wyjazdów na narty a do modelu z 2 litrowym silnikiem nie można domówić x-drive , dlatego ewentualnie 3 litry z x-drive ale premium selection - nowy to niestety za wysokie progi finansowe.

Nie za bardzo mogę w necie wyszukać rzetelne info o x-drive , sprzedawcy - każdy mówi to co chcesz usłyszeć jak bez to oczywiście ok , jak z x to oczywiście x-drive to podstawa ;)

Do tej pory jeżdzę xc60 awd i jakoś trudno mi się przełamać do kupna bez awd i do tego z napędem na tył.

Twoje GT jest z x-drivem ?

Opublikowano

hej,

moje GT jest z RWD.

Teraz bedzie pierwsza zima, gdzie bede jezdzil takim autem z tylnim napedem. Wczesniej C-Klasse oraz A6 z quattro.

Zobaczymy jak sie bedzie spisywac naped i wrazenia z jazdy.

Opony zimowe mam 4x R19/225 (badz 255 chyba) - nie pamietam. Bo letnie to mam mieszane.

Jak tak dalej pojdzie, to za miesiac moze bezie juz snieg lezal w gorach :norty: Dam znac, jak sie spisuje.

PS. Moje zdanue w kwesti auta: jesli chcesz kupowac nowe GT, to ja bym odpuscil, ze wzgledu na straszna utrate wartosci tego auta. I zrobil jak ja, wzial uzywane (np.2 lata badz leasing). :cool2:

Opublikowano

OK , czekam na info ;)

Jeździłem testowo GT z 3 litrowym dieslem i było super , faktycznie utrata wartości duża , nie wiem czemu ten model jest mało popularny , wg. mnie zwykła 5 to siada przy GT .