Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam kłopoty z dmuchawą. Nie dość, że okropnie hałasuje (jakby o coś obcierała), to jeszcze zdarza się, że nie chce chodzić. :shock: Nie wiem jak się do niej dostać....
Pozdrawiam, Michał
Opublikowano

Podnieś maskę zdejm wycieraczaki osłony pod wycieraczkami

zbiornik wyrównawczy płynu chłodnicy element grodzi za zbiornikiem

i już masz dmuchawę :oops:

Pozdrowienia Piotr 525tds

Pozdrowienia Piotr

E34 525 tds Touring

Opublikowano
Dzięki Piotr. Spróbuję dziś tam zajrzeć. W 520i/525i zbiornik płynu chłodniczego jest z przodu przy chłodnicy - to nawet lepiej, będę miał mniej rzeczy do zdejmowania. Dzięki.
Pozdrawiam, Michał
Opublikowano

ja sie do niej dobieralem (udanie)

ale w zimie bez garazu to bym nie probowal najgorsze sa srubki ktore trzymaja blache odzielajace silnik od tej komory w ktorej jest dmuchawa :twisted:

Musisz uwarzac na przewody idace do silnika (do wtyskow itp.)

W lecie bylo cieplo i te przewody daly sie jakos naciagnac ale teraz to

niewiem czy bym sie bral za ta robote :idea:

• 1 rok później...
Opublikowano

odświeze już może stary temat, ale mam pytanie czy do dmuchawy idzie prąd przez jakis przekaźnik???? A jeżeli tak to gdzie go można znaleźć. Przed wyciągnięciem dmuchawy lepiej wszytsko sprawdzic bo to podobno nielekka robota.

Jakby ktos miał jakieś zdjęcia jak sie do tego dobrać (opis juz jest, ale zdjęcia zawsze pomocne) to byłbym wzięczny.

Dotyczy to E34 525 89r

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW