Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dziś ku mojemu zdziwieniu okazało się że mam seryjny gong. Podłączona jest do niego jena wiązka z trzema kablami +/- i środkowy w gniazdo T3. Do tego osobno przychodzi niebieski kabel, prawdopodobnie sygnał od biegu wstecznego no i zostają jeszcze 2 gniazda wolne- prawdopodobnie od pdc. W jednym z postów użytkownik Gladiator pisał o kodowaniu ncs-em, nic to nie daje. gdy próbuje przez moduł LZS komunikat "no answer from ecu". Mam seryjne pdc i tu moje ptanie, czy ktoś kiedyś podłączał pdc pod gong, ewentualnie cy ktoś ma jakieś schematy dzięki którym mogłbym dojść z tym do ładu? Z góry dzięki za pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz seryjne pdc to masz gong i wtedy dokładnie masz takie podłączenia jak opisałeś, wtyczka z trzema kablami i dodatkowo pojedynczy. Ten pojedynczy to od PDC, dwa zew. zasilanie, środkowy do zegarów.
Opublikowano
Czyli że wszystko gra z podłączeniem... :D teraz pozostaje problem jak to "uaktywnić". Próbowałem tak jak to opisywał Gladiator, kodować ncs-em, ale po 1) nie mogę wejść przez modół LSZ bo wywala mi błąd "no answer from ecu" a po 2) gdy robie to przez moduł KMB i w miejscu gdzie jest piezo zmieniam na gong to przy wgrywaniu pliku znowu wywala błąd i jakby nie rozpoznawało słowa gong... wczoraj chyba ze 3h się meczyłem na wszytskie sposoby i za cholere nie moge dojść... :x może jakieś pomysły?
Opublikowano
Czyli że wszystko gra z podłączeniem... :D teraz pozostaje problem jak to "uaktywnić". Próbowałem tak jak to opisywał Gladiator, kodować ncs-em, ale po 1) nie mogę wejść przez modół LSZ bo wywala mi błąd "no answer from ecu" a po 2) gdy robie to przez moduł KMB i w miejscu gdzie jest piezo zmieniam na gong to przy wgrywaniu pliku znowu wywala błąd i jakby nie rozpoznawało słowa gong... wczoraj chyba ze 3h się meczyłem na wszytskie sposoby i za cholere nie moge dojść... :x może jakieś pomysły?

Spróbuj połączyć się z innym modułem, np. DRL można zaprogramować łącząc się z jakimkolwiek modułem, niekoniecznie z LSZ, sądzę że w tym przypadku jest podobnie.

Opublikowano
no niby tak, ale gdy w miejscu gdzie jest "piezo" zmieniam na "gong", podmieniam pliki, w ncs-ie 'execute job' no to wyskakuje błąd jakby nie rozpoznawalo słowa gong :( Próbowałem juz na wszystkie sposoby i juz nie mam pomysłow. Chyba trzeba bedzie pozostać przy okropnym piskliwym dźwieku... :cry2: