Skocz do zawartości

bmw 520i brak reakci na czujnik polozenia walu i spadek mocy

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może napisz cokolwiek więcej o swoim problemie bo nie za bardzo da się zrozumieć na czym polega ta awaria.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
wymienilem silnik i po odpaleniu silnik ladnie i rowno pracuje ale jest bardzo mulowaty jak by mial 70km bylem na kompie i pokazuje przeplywomierz i czujnik połozenia walu ale czujnik wymienilem 3 razy i silnik nie reaguje czy jest podlaczony czy nie i nie wiem co zrobic a i trzeba troszkie dluzej zakrecic zeby zapalila prosze o pomoc
Opublikowano
A kupiłeś dobry czujnik bo wiem, że są dwa rodzaje jeden był po 150 zł drugi już 300 zł i miałem też 520i i pasował tylko ten za 300 zł. Ale jak pokazuje przepływomierz to też może powodować takie skutki. Jak rozmawiałem z mechanikiem to mówił, że czujnik powoduje wiele błędów, a szczególnie jak masz jeszcze instalacje lpg
Opublikowano
jak to napewno czujnik walu to napisz do mnie na priv posiadam taki czujnik od m52 i napewno sprawny i orginalny ( bmw nie toleruje tego typu czesci w zamiennnikach) upewnij sie bo na kompie czujnik w/w a rozrzadu jest pod tym samym bledem :)