Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam bmw e34 2.0 vanos i nie moge sobie poradzic z wskaznikiem paliwa pokazuje mi caly czas 20l, wymienilem plywak i licznik i bez zmian
Opublikowano
Standard w BMW. U mnie tez zazwyczaj tak jest. Pokazuje okolo ponizej 20l, a potem odrazu zero. Czasem nawet rezerwa sie nie zapali. Albo nawet i do zera nie spadnie.
Opublikowano
nom;/ ale ciekawe jaka jest tego przyczyna ja na pewno tak tego nie zostawie bo nigdy nie wiem ile mam paliwa;/
Opublikowano
I u mnie podobnie, jak zatankuję mniej niż 20l to wskazówki nawet nie ruszy, a jak już ruszy to potem stoi tak w granicy 20l, aby potem spać od razu w okolice rezerwy. Trzeba się do tego przyzwyczaić ;)
Opublikowano
:lol: widze ze wszyscy posadacze e34 maja ten sam problem ja mam juz drugą szt e34 w domu i dokladnie mam to samo wskaznik pokazuje co chce w mojej pierwszej wymienilem 3szt plywaka nawet jeden z zegarow tez wymienialem i na wszystkich byly takie same wskazania, ja tak podejrzewam ze te wskazniki maja juz w sobie jakas wade wrodzona hehe :mrgreen: i nic sie z tym nie da zrobic :duh:
Opublikowano
Też tak mam ;) to jest cos z plywakiem chyba bo nawet jak teraz mam 40 litrow to na zakrecie pokazuje mi kolo 30l , gdy jade już prosto jest 40 ;D czarna magia ;)
Opublikowano
Jedyne co działa w miarę poprawnie to rezerwa, gdyż tylko na niej można się posiłkować szacując ilość pozostałego paliwa w zbiorniku, ale i na niej też można się przejechać. Na początku miałem przeboje kiedy na środku skrzyżowania auto mi padało, a rezerwa zapaliła się chwilę wcześniej, teraz już staram się nie mieć mniej niż 20l w zbiorniku tak dla bezpieczeństwa ;)
Opublikowano
u mnie nawet rezerwa sie nie zapala hehe ja dzis sprobuje zrobic tak jak jest opisane w linku i dam znac czy pomoglo :)
Opublikowano
O co chodzi w tym linku, bo nic nie rozumiem w języku wojny :P . Jakbym to kumał to zaraz bym sprawdził "na sucho", bo mam drugi pływak.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Zrób test licznika a jak nie, to padły kodensatory, musiałbyś je wymienić, lub się zawiesiła wskazówka od paliwa.
Opublikowano
tez mam ten sam problem cały czas stoi na 20 a czasami nawet skoczy do 80 l ale jak zgasze go i odpale to juz pokazuje 20 l
Opublikowano
robilem test licznika jest ok mam nawet drugi ktory tez jest dobry, jakie kodensatory mozesz kolego jasniej i gdzie one sa?
Opublikowano

Zalej paliwa powyżej 50L problem powinien zniknąć, bo zawisza się pływak w baku.

Kondesatory też odpowiadaja, są w tyle licznika, jak go otworzysz masz 3 kondensatory czarne i to one są popalone, wymien licznik i zobacz czy problem nie ustąpił.

A w OBC pokazuje dokładny zasięg paliwa?

Opublikowano
Ja tankuje raz w miesiącu pod korek i cały czas mam ten sam problem.

Opublikowano
Ja tankuje raz w miesiącu pod korek i cały czas mam ten sam problem.

Sprawdzałeś czujnik wysokości paliwa? Ja u siebie w E32 730i mam to samo, z problemem się zmagam, choć ja mam OBCII to nie pokaże mi spalania, musze sobie sam radzić :D

Musze sprawdzić co się dokładnie, dzieje w baku i tam szukać przyczyny, na forach dużo ludzi ma ten problem, narazie kombinuje, jak się uda powiem co i jak.

Pozdrawiam

Opublikowano
Wymieniłem kiedyś pompe paliwa, razem z pływakiem i problem pozostał. Dzisiaj np. wsiadłem do auta i pokazało mi 70l, a mam mniej niż 20l, ale tak dzieje się żadko.

Opublikowano
Wymieniłem kiedyś pompe paliwa, razem z pływakiem i problem pozostał. Dzisiaj np. wsiadłem do auta i pokazało mi 70l, a mam mniej niż 20l, ale tak dzieje się żadko.

Miły widok 70L w baku :D

Ogólnie, dziś został wymieniony czujnik i wszystko wróciło do normy, zobaczymy co będzie dalej.

Opublikowano
ja mam 3 plywaki i na kazdym jest to samo;/ jak na moje to u mnie jest winny licznik sprawdze te kodensatory dzis i dam znac :D