Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jechałem sobie spokojnie nagle zaczęła przerywać i kopcić z wydechu po jakimś czasie na wolnych obrotach od czasu do czasu zaczeła zapalać się lampka cisnienia oleju.po jakimś czasie przestało, jednak stwierdziłem zbyt wysoki poziom oleju o konsystencji wody.Mieliscie już coś takiego??
Opublikowano

Witam.

Nie chcę Cię martwić, ale padła Ci uszczelka pod głowicą, jeżeli w oleju zauważysz wodę albo olej ma konsystencję budyniu czekoladowego, a jego poziom wysoki to niestety płyn chłodzący dostał się do oleju.

Pozdrawiam
Opublikowano

CZE.

Jesli olej ma konsystecje wody to znaczy ze cos go rozrzedzilo a jedyna substancja zdolna do tego jest bezyna , (POWACHAJ olej na bagnecie).

Niechce cie zalamywac ale jest tylko jedna droga ktora paliwo moze dostac sie do oleju , pomiedzy scianka cylindra a tlokiem.

Opublikowano

Jak padła mi uszcelka pod głowicą , tez miałem zbyt duzy pozim oleju , konsystencja jego była z wodą podobna do mleka. Ale jechałem do końca.

Powdzenia

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg

Opublikowano
Jechałem sobie spokojnie nagle zaczęła przerywać i kopcić z wydechu po jakimś czasie na wolnych obrotach od czasu do czasu zaczeła zapalać się lampka cisnienia oleju.po jakimś czasie przestało, jednak stwierdziłem zbyt wysoki poziom oleju o konsystencji wody.Mieliscie już coś takiego??

Jeżeli olej będzie śmierdział benzyną, to proponuje sprawdzic stan świec. Miałem coś podobnego (co prawda był to Hyundai, a nie BMW). Jedna ze świec niepaliła i mieszanka przedostawała sie od oleju, nie umiem tego dokońca wytłumaczyc, ale po wymienie świec okazalo sie, ze wszystko jest ok ;)

Opublikowano
Dziś wymieniłem olej zapaliłem autko i pali na dwa gary :x chciałem wykręcić swiece i złamałem klucz :evil: CDN....