Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie lakiernicy powiedzcie jak to jest bo dzisiaj jeden lakiernik mnie załamał :zalamany:

Byłem u niego aby wycenił do poprawki parę pęcherzyków na błotnikach z przodu z tyłu i na krawędziach drzwi. Dodam że te elementy były poprawiane przed poprzednią zimą i pojawiły się albo nowe ogniska albo w tych samych miejscach. Ja podejrzewam poprzedniego lakiernika że po prostu spartolił robotę.

Ten natomiast stwierdził że nie ma tego sensu robić bo i tak najpóźniej po 2 latach ruda wyjdzie z powrotem. Powiedział że nawet jak założy nowy błotnik i go polakieruje to jego jakość jest taka że rdza i tak wylezie na wierzch. To jak to jest ? po co ludzie malują całe auta ? Nie da się tego zrobić porządnie ?

Opublikowano
Wiem że stosują też podkłady reaktywne do starszych samochodów i rdza nie wyłazi.
Opublikowano
Dołączam się wszystko zależy od przygotowania docelowego miejsca do jego zabezpieczenia odpowiednie wyczyszczenie rdzy jak to jest możliwe ewentualnie wyciąć kawałek skorodowanego błotnika potem uzupełnić szpachlom aluminiową następnie wystarczy odrobina szpachli wykończeniowej odpowiedni podkład i element dobrze zabezpieczony pomalować i mamy spokój na lata pozdrawiam i dużo filmików instruktażowych znajdziemy na YOUTUBE do usłyszenia
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Po pierwsze - lakiernikowi, który mówi, że "się nie opłaca" powiedziałbym z miejsca DO WIDZENIA !

Wszystko da się zrobić porządnie, ale do tego trzeba mieć podejście. Jeżeli zadanie zlecisz temu lakiernikowi to na pewno nie przyłoży się do roboty - już Cie uprzedził, że rdza i tak wyjdzie. :D

Najlepszym rozwiązaniem jest popytać znajomych o dobrego lakiernika - na pewno znajdzie się ktoś, kto załatwi sprawę jak należy.

Pozdrawiam.

Opublikowano

JAk chcesz mieć porządnie zrobione że rdza w tym miejscu już nie wyjdzie daj znać umówie Cię z kolegą z nim się pierw musisz dogadać co i za ile itp. Ale masz pewność że to miejsce zostanie bez rdzy a reszta karoserii zgnije!!! Ja teraz właśnie cynuje swoje auto które remontuje już od grudnia i wiem ze żadne podkłady, szpachle i inne huje muje nic nie dają bo szpachlą to można małe wgniecenie już po wyklepaniu podszpachlować by było idealnie a nie rdze szpachlować!!!! Ogólnie kolaga zajmuje sie odrestaurowaniem starych samochodów więc nie jest tani

No i musiał byś przyjechac do Olkusza. Praca wygląda tak