Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Już normalnie szlak mnie trafia czego się nie dotknę to nie wiem jak to zdemontować. Teraz tylne siedzenia bo chciałem przeciągnąć kable do wzmacniacza i tam nie ma ani śrub ani zaczepów. Czekam na jakieś wskazówki. DZIĘKI!!!
Opublikowano

Nie mam zielonego pojęcia jak jest w e36 ale napiszę Ci jak jest w e32 bo może byc podobnie :D

Najpierw musisz sciągnąć samo siedzisko, jest na zaczepach, w odpowiednim miejscy trzeba je podnieść do góry. A co do oparcia to już nie jest tak łatwo :wink: Na dole są cztery śruby o ile dobrze pamiętam, dwie po brzegach mniej więcej i dwie pod podłokietnikiem. potem wystarczy wyciągnąć zagłówki i teraz nie pamiętam czy na górze są zaczepy czy śruby. w każdym bądź razie przy zdjętych zagłówkach widać.

Możliwe że masz podobnie u siebie więc działaj :D

Powodzenia

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano (edytowane)

Czesc.

Nie mam zielonego pojęcia jak jest w e36 ale napiszę Ci jak jest w e32 bo może byc podobnie

Siedzisko zdejmuje sie identycznie : poprostu trzeba szarpnąć do góry ( sa zatrzaski ), natomiast oparcie nie ma żadnych śrób, demontuje sie je tak samo jak siedzisko : chwytasz za oparcie od góry i szarpiesz energicznie do siebie.

Opis oczywiscie dotyczy e36 316 '92 sedan ( bez zagłówków i podłokietnika )

Pozdrawiam.

Edytowane przez johnny
Opublikowano
Jeżeli masz siedzenia dzielone to siedzisko kanapy wyciaga się tak jak pisali wcześniej moi przedmówcy a oparcie najpierw zwalniasz zaczepy górne oparcia zapomocą przycisków tak jakbyś chciał połozyć siedzenia , następnie od wewnętrznej strony siedzenia w miejscu gdzie są dzielone, mocowane do podłogi są takie plasikowe zaciski które należy przesunąć śrubokrętem i oparcie pociągasz do góry, z drugiej strony wysuwasz i już. Nie wiem jaki ty masz model tej 3 czy sedan, coupe, kombi ja mam tak w coupe
BMW to pełnia życia.