Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie wymieniłem przełącznik w mojej buni na bc i szukam kogoś w pobliżu Katowic czy by umiał mi przeprogramować softa lub jakiś zakład który by się tego podjął i mniej więcej jaki byłby koszt tej zabawy. Pozdrawiam wszystkich na forum i liczę na jakąś pomoc z góry dziękuje :D :D :D
Opublikowano
Witam dzisiaj byłem u kolego Marcov z forum wgrał softa i wszystko śmiga szacun dla kolegi pozdrawiam.Mam pytanie jak wymontowałem airbek to zauważyłem że na taśmie gzie wpinasz poduszkę mam jedną wolne gniazdo i niewiem do czego ono służy,wie może ktoś od czego to jest dodam że kierownice mam zwykłą. :?: :?:
Opublikowano
to jak kupie kierownice z multifunkcją to bedzie mi śmigać sterowanie radiem i może też tempomat było by spoko
Opublikowano

Sterowanie fabrycznym radiem będzie działać. Jak chodzi o tempomat to w bardziej optymistycznej wersji musisz dołożyć tylko kabelki, w mniej optymistycznej musisz dokupić tempomat (o ile wiem w 316 standardowo go nie ma). Poczytaj ten temat:

viewtopic.php?f=15&t=69277

Opublikowano
spoko poczytam a jak wygląda ten cały tempomat i czy to w ogóle jest opłacalne i czy to dużo roboty z całą przerubką
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W 316i oprócz standardowych spraw opisanych w linku podanym przez scaraba, należy zaopatrzyć się jeszcze w:

- krokowca do sterowania przepustnicą

- moduł tempomatu

- wiązka instalacji elektrycznej

- czujnik pedału sprzęgła

Mogę wysłać instrukcję w PDF na maila.

Opublikowano
Powiem wam szczerze zadowolę się tylko tym co mam i przełącznikiem BC za dużo bym musiał kupić rzeczy żeby mieć tempomat przy następnym zakupie inego pojazdu oczywiście BMW to zwrócę uwagę na wszystkie bajery pozdrawiam.