Skocz do zawartości

E 83 2.5i - opinie użytkowników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nabylem ostatnio moje pierwsze bmw. Jest to x3 2.5 w automacie. Założyłem instalację lpg i się bardzo rozczarowalem spalaniem. Otóż w trasie z włączoną Klima wziął 19-20 litrów A 150km/h nie przekroczyłem... Bardzo różne opinie widzę więc już sam nie wiem. Uważacie że to jest ok?
Opublikowano
Nabylem ostatnio moje pierwsze bmw. Jest to x3 2.5 w automacie. Założyłem instalację lpg i się bardzo rozczarowalem spalaniem. Otóż w trasie z włączoną Klima wziął 19-20 litrów A 150km/h nie przekroczyłem... Bardzo różne opinie widzę więc już sam nie wiem. Uważacie że to jest ok?

Ja pier... Kupcie sobie Tico i zagazujcie, jak już musicie na podtlenku biedy gonić...

40 zł za 100 km przejechane z klima na maxa dwutonowym autem i płaczą... :D

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
Ja pier... Kupcie sobie Tico i zagazujcie, jak już musicie na podtlenku biedy gonić...

Prosil cie ktos o krytyke?

Skoro mu tak duzo pali to jest cos nie tak i trzeba mu podpowiedziec co ma zrobic a nie z glupimi tekstami tu wskakiwac[

U mnie po zmianie opon na takie jak z fabryki wyjechal to trasa z klima i do 130 wyszlo mi 12.5 a miasto kolo 19 wychodzi i to wiadomo jak sie depnie to swoje tez zje a jak mialem 235.55.18 to trasa z klima tez po 130km/h spalanie 14.5 a miasto 16.5 do 20 ltr

Opublikowano

Nie. Uważamy że jest bardzo nie OK.

19-20l to mój 3.0i pali przy prędkościach 180-200 km też z klimą ludkami i bagażami. Na oponach 235/50 r18.

Tyle że ja mam manuala, co do deebee to ma rację przy cenie gazu 1,73 za l to śmiech na sali podczas tankowania.

Sprawdź korekty paliwowe w live data.

A opony z fabryki he he 215 /60 r17 to ledwo co na zimę się nadają w komarku co niektórzy mają coś ciekawszego a gdzie tu takie coś w X3.

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Cześć,

Mam 2.5i 2004 USA w gazie w manualu. Spalanie trasa 12-13, duże miasto 16-17. Moc jest dobra, jestem bardzo zadowolony - polecam.

Jakby ktoś szukał w E83 w gazie i miał pytania - śmiało, chętnie coś podpowiem.

Czesc

planuje zakup e83 z silnikiem 2,5 lub 3,0 auto ma byc po lifcie od 2007r i chcę zamontowac lpg jakiego silnika szukac a jakiego unikac ????

pozdrawiam

Opublikowano

Cześć, jeśli chodzi o silniki z grupy n52 to proponuję poczytać ten wątek: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=0&t=191171

Generalnie silniki n52b25 wyprodukowane przed 2010 rokiem mają problem z wadliwymi tlokami. Z kolei w silnikach n52b30 czasem słychać popychacze ale ponoć poza efektem dźwiękowym nie jest to duży problem.

Opublikowano

Witam moje e83 2.5i 2004r na gazie opony 215/60/17

miasto 15-17l

trasa 140-170km/h 12-14l

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

E83 2.5i 2004r gaz manual opona 17'

spalanie miasto ok 17l

spalanie trasa ok 14l