Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam noszę się z zamiarem wymiany kloszy reflektorów przednich z pomarańczy na białe czy ktoś móglby polecic jakies dobre zamienniki aby byly dobrze spasowane i żeby się szybko nie niszczyly. Drugie pytanie czy jest duży problem z wymianą? Z góry dziękuje i pozdrawiam:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rozumiem że masz przedlift.

Problemów z wymianą nie ma żadnych. Odkręcasz 4 śrubki wyjmujesz reflektor, odpinasz spinki na około i jedną w środku przy kierunku(łatwo zapomnieć) i zdejmujesz klosz.

Czemu wszyscy tak upierają się na białe???

Ogólnie to najlepszym wyborem jest Depo.

Krys w zeszłym miesiącu zmieniał na dymione, to Ci podrzuci jakiego producenta kupił.

Ja tam lubię pomarańczki :norty: :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Tak przedlifta posiadam.Chce białe bo już z tyłu zamontowalem lampki biało czerwone to i przód chce żeby to jakos wyglądało. Dlatego chce kupić coś porządnego żeby nie widać nie potrzebnie kasy
Opublikowano
Panowie, a propos wymiany tych lamp to czy jest tam duży problem z ich przełożeniem jeśli ktos ma xenony? Ja akurat mam i nie chciałbym ich kupić w ciemno i żeby się nie okazało, że nie można im przeszczepić przetwornic xenonów :(
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Opublikowano
Panowie, a propos wymiany tych lamp to czy jest tam duży problem z ich przełożeniem jeśli ktos ma xenony? Ja akurat mam i nie chciałbym ich kupić w ciemno i żeby się nie okazało, że nie można im przeszczepić przetwornic xenonów :(

Nie żadnego problemu. Chcesz wymienić szkło czy cały reflektor?

Opublikowano
Myślałem o całych lampach, ale to chyba spory wydatek jednorazowo, więc chyba pozostanę przy samych szkłach. Mi nie przeszkadzają pomarańczowe kierunki, chodzi o to, że mam te szkłą tak zapuszczone :oops: że jadąc w nocy można się zdziwić mimo xenonów :(
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Opublikowano
Rozumiem że masz przedlift.

Problemów z wymianą nie ma żadnych. Odkręcasz 4 śrubki wyjmujesz reflektor, odpinasz spinki na około i jedną w środku przy kierunku(łatwo zapomnieć) i zdejmujesz klosz.

Czemu wszyscy tak upierają się na białe???

Ogólnie to najlepszym wyborem jest Depo.

Krys w zeszłym miesiącu zmieniał na dymione, to Ci podrzuci jakiego producenta kupił.

Ja tam lubię pomarańczki :norty: :mrgreen:

Cichy długo masz już te depo ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja nie mam Depo.

Mam ori Helenki z pomarańczowym kierunkiem(wszystkie lampy na aucie mam ori i to te z którymi wyszła z fabryki).

W czwartek poszły pod polerkę. Wszystko jest w mojej galerii auta łącznie z fotami.

Depo te w chromie co miałem poprzednio sprzedałem. Poszły tu na forum i po tylu latach używania były w bardzo dobrym stanie.

Niech koledze co zanabył świecą dobrze tak jak i u mnie świeciły.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
A ja mam oryginały i świecą tragicznie :? Tylko że mam tanie żarniki i w dodatku barwa to 6000K... No i moje klosze też są zmęczone życiem. A co do koloru kierunku to kwestia gustu ale kiedyś byłem zatwardziałym fanem białych kierunków, a ostatnio coś mi się zatrybiło i spodobał mi się pomarańczowy kierunek :D Wg. mnie najfajniej wygląda pomarańczowy w czarnej e39 :cool2:
Opublikowano
A ja mam oryginały i świecą tragicznie :? Tylko że mam tanie żarniki i w dodatku barwa to 6000K... No i moje klosze też są zmęczone życiem. A co do koloru kierunku to kwestia gustu ale kiedyś byłem zatwardziałym fanem białych kierunków, a ostatnio coś mi się zatrybiło i spodobał mi się pomarańczowy kierunek :D Wg. mnie najfajniej wygląda pomarańczowy w czarnej e39 :cool2:

Rozbierz lampę i zobacz jak wygląda u ciebie odbłyśnik. Często wystarczy go tylko wyczyścić. Jak masz bardzo wypalone to oddać do regeneracji koszt około 40-50zl

tutaj masz wszystko ładnie opisane :)
Opublikowano
Dzięki kolego ambience za starania, ale ja te lampy już rozbierałem i w obu regulatory wymieniałem :roll: Ogólnie to nie bardzo rozumiem co w tym odbłyśniku się wypala bo u mnie on jest lusterkiem ;) Na dodatek lampki mi parują i z tym sobie też nie poradziłem, a nawilżałem uszczelki, wywracałem na lewą strone i dalej to samo - chyba zostaje ich wymiana.
Opublikowano
To co u mnie. W tą zimę zaczęła lewa parować. Uszczelki na śmietnik. Miałem kupić same uszczelki, lecz spodobał mi się ciemny kierunek więc kupiłem klosze.
Opublikowano

Ja z uwagi na to że moje klosze oryginalne są już po prostu skopane jak... zastanawiam się nad wymianą ich na takie z dymionymi kierunkami.

Mam bordowy lakier i myślę że to nie będzie jakoś źle wyglądać. Białe mi się akurat nie podobają ;)