Skocz do zawartości

BMW 320d e46 2000r - Dodatkowe radio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W autku mam radio bussiness cd, niestety nie odtwarza mp3 i nie ma wejścia aux więc nic nie podepnę pod nie.

Chciałbym zamontować dodatkowe radio (standardowe 1DIN) w miejsce schowka pod panelem klimatyzacji.

przykładowe foto

http://images24.fotosik.pl/281/5e5ee7672c028992med.jpg

Czy można spokojnie coś takiego zrobić? Są jakieś rozdzielacze ISO i odpowiednia ramka (na alledrogo są ramki dopasowane do otworu po oryginalnym radiu) wraz z kablem iso)?

Myślałem żeby w przypadku braku rozdzielacza dokupić kabel i dolutować drugą końcówkę pod dodatkowe radio.

Anteny pod radio nie chcę ruszać, jak będę chciał posłuchać radia to włączę oryginalne.

Mam kierownicę z pilotem i nie wiem czy taki zabieg może spowodować problemy w jej funkcjonowaniu wobec oryginalnego radia (volume, next itp.)

Opublikowano

Jest to jakieś rozwiązanie

Jednak drugie radio mam z poprzedniego auta i chciałbym trochę zaoszczędzić zamiast wydawać na zmieniarkę usb tyle co za radio z tymi samymi opcjami

Opublikowano
ja mam tanszy sposob to tak robie sam. kup taka kasete z kablem pod ktora podlaczysz odtwarzac mp3 badz telefon. calkiem to przyzwoicie gra 15 zeta taka kasetka :D a taka zmieniarka specjalna pod bmw na Allegro od 270zl :D najtaniej kasetka ale ona po jakims czasie tez zaczyna sie psuc i trzeba zmienic na nowa za kolejne 15 zeta. rok po chodzi napewno:)
Opublikowano

Niestety mam radio cd. To zdjęcie jest tylko poglądowe by pokazać o który schowek mi chodzi.

Problem polega przede wszystkim na tym czy po podłączeniu drugiego radia i włączeniu go nie spali się to oryginalne i odwrotnie (np. końcówki mocy czy płyta główna)

Opublikowano
ja mam tanszy sposob to tak robie sam. kup taka kasete z kablem pod ktora podlaczysz odtwarzac mp3 badz telefon. calkiem to przyzwoicie gra 15 zeta taka kasetka :D

W porównaniu do jakości z USB to kabel aux wypada strasznie słabo. Ale fakt, dużo taniej.