Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 283
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czyli każdy szanujący się serwis samochodowy musi mieć hamownię? :mrgreen:

Komputery, oprogramowanie często za kilkadziesiąt tysięcy złotych można wyrzucić do kosza, bo tylko hamownia prawdę Ci powie? Hahah

Zmień serwisy opiniotwórcze.

jasne i dlatego serewisy z kompami za xxk zł. często mają problemy z dobrą diagnostyką, bez wymiany połowy auta, często nie mają pojęcia jak skutecznie zdiagnozować auto :D

jeśli uważasz że drogi komp diagnostyczny, to droga do dobrej diagnostyki, to zmień źródła informacji :D :D :D

Opublikowano

WItam wszystkich,

Dzięki temu wątkowi dowiedziałem się sporo o przyrostach po chip tuningu, ale interesuje mnie też kwestia spalania, zwłaszcza po chipie silnika benzynowego B48.

Bo o ile w przypadku diesli jestem w stanie uwierzyć, że spalanie spadnie, tak w przypadku benzyny już nie jestem do końca przekonany - oczywiście mowa tutaj o zwykłej, miejskiej jeździe, bez gwałtownego przyspieszania i hamowania. Może ktoś się podzielić swoimi spostrzeżeniami na ten temat?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
WItam wszystkich,

Dzięki temu wątkowi dowiedziałem się sporo o przyrostach po chip tuningu, ale interesuje mnie też kwestia spalania, zwłaszcza po chipie silnika benzynowego B48.

Bo o ile w przypadku diesli jestem w stanie uwierzyć, że spalanie spadnie, tak w przypadku benzyny już nie jestem do końca przekonany - oczywiście mowa tutaj o zwykłej, miejskiej jeździe, bez gwałtownego przyspieszania i hamowania. Może ktoś się podzielić swoimi spostrzeżeniami na ten temat?

330i b48 322/485

Salon pl w mieście, na krótkich dystansach, ogrzewanie włączone i silnik na postoju, korki 16-17/100

Trasa około 80-100 poniżej 7/100

male-bmw-2.png
Opublikowano
Modyfikację robiłem w trzech autach (Subaru WRX 2,5lT , Volvo 2,4d i teraz F30 D 2.0) w żadnym spalanie nie spadło ale i nie wzrosło - oczywiście gdy styl jazdy był podobny jak przed modyfikacją.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Modyfikację robiłem w trzech autach (Subaru WRX 2,5lT , Volvo 2,4d i teraz F30 D 2.0) w żadnym spalanie nie spadło ale i nie wzrosło - oczywiście gdy styl jazdy był podobny jak przed modyfikacją.

To świadczy o prawidłowo przeprowadzonym chip tuningu.Zachowując te sam ciężar prawej nogi w przypadku benzyny spalanie może trochę wzrosnąć w dieslu nie powinno .

Opublikowano

wszystko zależy jaki masz silnik. Ja mam obecnie nówkę sztukę I40 z jakimś dislem 1.6 115km i po programie na 140km auto pali mnie o 1 litr.

Pewnie dlatego że jest to ciężkie auto i trzeba było je przed programem brusić na maxa żeby się rozpędziło.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktoś robił chipa w EMSetup w Grodzisku Mazowieckim ?

Opinie mają raczej pozytywne tylko jedna osoba (jakaś kobitka) trochę im tam bruździ, cały czas wypisuje coś w komentarzach na facebooku, ten sam przypadek jak się wpisze w google.