Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro ktoś w poprzednim temacie wyraźnie wytłumaczył jakie szkody może narobić nieodpowiednio serwisowany markowy filtr, to po co dalej upierasz sie przy wymianie, w dodatku na stożka? :duh:

Myślisz że wsadzisz stożek wielkości wiaderka jak to zazwyczaj jest w pseudo tuningowych autach i będzie +30KM +50Nm i ryk jak z V8?

Chłopie, odpuść sobie, bo tylko biedy narobisz. :roll:

Podpowiem ci, że kolega nieumiejętnie montując stożek i jakiś turbo-hiper-tuning wydech stracił w oplowskim silniku C20XE 22KM....

Tu straty raczej nie będzie, ale łatwo będzie coś uszkodzić, min przepływomierz, a jak nie doprowadzisz dolotu do tego filtra z zewnątrz, tylko będzie ciągnął gorące powietrze spod maski, to auto zamuli, i to dość mocno.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak na 1.6TD fajnie robi "psss" :mrgreen:

Tylko właśnie, to kle, kle, kle nie pasuje :mrgreen:

Mi jak się kiedyś przycinał zaworek od turba to też tak psykało i to bez żadnych stożków :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niech zdejmie z niego filterek, max w tydzień zabije sie syfem i zatnie :mrgreen:
Opublikowano

Myślałem że to forum jest po to żeby użytkownicy między sobą sobie mogli pomagać, a tutaj praktycznie większość to głupie komentarze i docinki, jesteście pierdolonymi penerami z bmw, ale chcecie walczyć z stereotypami ? ? ?

Na forum Audi chociażby w podobnym temacie, mam 10 odpowiedzi na nie, i 15 naprzykład na tak, ale w tej odpowiedzi na tak, każdy doradza jakiej firmy, jakie ceny co i jak, a tutaj poprostu żenada

Większość ludzi to dalej typowi bemiarze z zakutymi mózgami.

Pozdrawiam tych którzy pomogli mi w tym temacie

Opublikowano
Myślałem że to forum jest po to żeby użytkownicy między sobą sobie mogli pomagać, a tutaj praktycznie większość to głupie komentarze i docinki, jesteście [bAD] penerami z bmw, ale chcecie walczyć z stereotypami ? ? ?

Na forum Audi chociażby w podobnym temacie, mam 10 odpowiedzi na nie, i 15 naprzykład na tak, ale w tej odpowiedzi na tak, każdy doradza jakiej firmy, jakie ceny co i jak, a tutaj poprostu żenada

Większość ludzi to dalej typowi bemiarze z zakutymi mózgami.

Pozdrawiam tych którzy pomogli mi w tym temacie

Zakładasz jednocześnie dwa tematy praktycznie o tym samym.Dostałeś odpowiedz które jak widać Cię nie satysfakcjonują.

Ja Ci poradzę coś na co pewnie czekałeś.

Wracaj na forum Audi.Weź sprzedaj E39,kup Audi-załóż stożek i gwizdek w tłumik.Dołóż do tego znaczek M// żeby był jakiś prestiż :lol: .Jedź pod remizę i gwarantuję że gumofilce wszystkim z wrażenia pospadają.

Powodzenia.

Opublikowano

Weź ich nie słuchaj. Oni mnie też tak traktują cały czas, a potem się śmieją, że na niczym się nie znam. Już ostatnio opiernicz dostałem. :wink:

Co do twojego pytania, to tak, da się założyć stożek do E39 530D. Proponuję stożek APEXI. Układ dolotowy w takim wypadku należy zmodyfikować. Ja wykonuję takie modyfikacje. Jak chcesz podam ci namiar na siebie. Koszt 160zł za filtr oraz 320 za wykonanie modyfikacji układu dolotowego. Cena robocizny obejmuje wykonanie kompletnego orurowania od turbiny do przepływomierza oraz od przepływomierza do stożka. Całość z aluminium. Montaż stożka gratis.

Zastrzegam, że odpowiedzialność z uszkodzenia ponosi klient, ponieważ jest to modyfikacja wykonywana tylko i wyłącznie z przeznaczeniem do wyczynu. Może zaistnieć konieczność wykonania remapowania sterownika silnika w celu pełnej współpracy z nowym dolotem. Koszt około 800zł.

Pozdrawiam. :cool2:

*Proszę admina o usunięcie tego tematu w celu oszczędzenia wstydu jego autorowi oraz osobom, które mnie za chwilę opierniczą za głupie gadanie. Dziękuję.

Opublikowano (edytowane)
Weź ich nie słuchaj. Oni mnie też tak traktują cały czas, a potem się śmieją, że na niczym się nie znam. Już ostatnio opiernicz dostałem. :wink:

Co do twojego pytania, to tak, da się założyć stożek do E39 530D. Proponuję stożek APEXI. Układ dolotowy w takim wypadku należy zmodyfikować. Ja wykonuję takie modyfikacje. Jak chcesz podam ci namiar na siebie. Koszt 160zł za filtr oraz 320 za wykonanie modyfikacji układu dolotowego. Cena robocizny obejmuje wykonanie kompletnego orurowania od turbiny do przepływomierza oraz od przepływomierza do stożka. Całość z aluminium. Montaż stożka gratis.

Zastrzegam, że odpowiedzialność z uszkodzenia ponosi klient, ponieważ jest to modyfikacja wykonywana tylko i wyłącznie z przeznaczeniem do wyczynu. Może zaistnieć konieczność wykonania remapowania sterownika silnika w celu pełnej współpracy z nowym dolotem. Koszt około 800zł.

Pozdrawiam. :cool2:

*Proszę admina o usunięcie tego tematu w celu oszczędzenia wstydu jego autorowi oraz osobom, które mnie za chwilę opierniczą za głupie gadanie. Dziękuję.

no masz i jeszcze trzeba 1,5tyś włożyć żeby rozwalić sobie samochód :mad2: :cry2: w sumie to można wyjąć filtr całkiem :mrgreen:

Edytowane przez radek9

http://www.directtraffic.pl/tl_files/clickad/zaufali_nam_small/bmw.pnghttp://kernest.fm.interia.pl/strzalka_w_lewo.gif. Zobacz link ⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓

http://www.youtube.com/user/RadekFiliks/videos?flow=grid&view=0

Opublikowano

Ja przeczytałem. Here you are '' *Proszę admina o usunięcie tego tematu w celu oszczędzenia wstydu jego autorowi oraz osobom, które mnie za chwilę opierniczą za głupie gadanie. Dziękuję.'' :mrgreen:

P.S. Ja się z Ciebie kolego ak105 nie śmieję :D Dużo ciekawostek się dowiedziałem z Twoich postów i nawet prostownik Boscha zamówiłem :mrgreen:

Opublikowano

P.S. Ja się z Ciebie kolego ak105 nie śmieję :D Dużo ciekawostek się dowiedziałem z Twoich postów i nawet prostownik Boscha zamówiłem :mrgreen:

To będziesz mógł elektryczną szczoteczkę do zębów podładować. :mrgreen:

Żartowałem :lol:

Opublikowano
A skąd wiedziałeś, że taką mam? :mrgreen:

Każdy posiadacz bmw ma :mrgreen:

Ja nie mam :mrgreen:

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

Opublikowano
To nie wiedziałem :D Ja mam Oral-B :mrgreen:

Oral be? Anal cacy :mrgreen:

Ja mam zwykłą :mrgreen:

Duch w narodzie nie ginie :mrgreen:

Ale się burdel narobił. Jeszcze cichego brakuje :mrgreen: Chociaż w sumie temat i tak do śmietnika :mrgreen: